Ramazan Davulculari Mesaiye Basladi

Bilecik Belediyesi tarafindan bütün mahallelerde vatandaslari sahura kaldiracak olan davulculara egitim verildi.

Ramazan Davulculari Mesaiye Basladi
Bilecik Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri ve Sanat Akademisi isbirliginde gerçeklestirilen egitimlerde gerekli donanima sahip olan davulcular, ilk sahur için mesaiye basladilar. Bir hafta boyunca gündüzleri Seyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde verilen egitimlerde davul çalmanin yani sira uyulmasi gereken nezaket kurallari için bilgiler verilecek. Bilecik Belediyesi Sanat Akademisi Koordinatörü Çagri Pala, verilen egitimler hakkinda yaptigi açiklamada sunlari söyledi:

‘’Bilecik Belediyesi olarak bu yil da ramazan ayinin güzel bir gelenegi olan ramazan davulculari için egitimlerimizi verdik. Egitimlerimizde basta davul çalmanin yani sira vatandaslarimizin rahatsiz olmamalari amaciyla uyulmasi gereken kurallar hakkinda bilgiler verdik. Amacimiz yüzyillardir süre gelen bu güzel gelenegi yasatmaktir’’ ifadelerini kullandi.

Davulcular ise asirlardir süren bir gelenegi sürdürmeye çalistiklarini belirterek, ‘’Bu yil da belediyemizin açtigi kurslarda egitimimizi aldik. Arkadaslarimizla birlikte ramazana ve sahura haziriz. Bütün Müslümanlarin ramazan ayini kutluyorum’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA