Kusadasi Ortak Akilla Yönetilmeye Devam Edecek

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, 31 Mart yerel seçimleri öncesi ilçedeki 16 belediye baskan adayinin projelerini anlatmalari amaciyla ’Kusadasi Kent Dayanismasi’ platformu tarafindan düzenlenen toplantiya katildi. Toplantida, sivil toplum kuruluslari temsilcilerinin sorularini açik yüreklilikle cevaplayan Baskan Ömer Günel, "Görevde oldugum 5 yilda kentimizi ortak akilla yönetmek için tüm STK’larla yakin temas halinde oldum. Bir sonraki dönemde de Kusadasi ortak akilla yönetilmeye devam edecek" dedi.

Kusadasi Ortak Akilla Yönetilmeye Devam Edecek


Kusadasi Kent Dayanismasi, 31 Mart yerel seçimleri öncesi kentteki 16 belediye baskan adayinin seçilmeleri halinde gerçeklestirecekleri projelerini anlatmalari için bir toplanti düzenledi.

Toplantiya adaylar içerisinden Kusadasi Belediye Baskani ve CHP Kusadasi Belediye Baskan adayi Ömer Günel ile birlikte diger bazi partilerin adaylari katildi.



Toplantinin ilk bölümünde egitim, çevre, kadin haklari ve üniversite ögrencilerini temsil eden STK’larin söz alan temsilcileri, belediye baskan adaylarina sorun, talep ve önerilerini iletti. Ardindan kürsüye çikan belediye baskan adaylari, seçilmeleri halinde yasama geçirecekleri projeler hakkinda salondakilere bilgi verdi.

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel yaptigi konusmada, görevde oldugu 5 yilda kenti ortak akilla yönetmek için tüm STK’larla yakin temas halinde oldugunu söyledi.

Okullara ve ögrencilere desteklerinin devam edecegini belirten Baskan Ömer Günel, "Ögrencilerimiz bizim bas tacimiz. Önümüzdeki dönemin ilk sözlerinden birini simdiden üniversite ögrencilerimize veriyorum. Onlar için hizmetlerin çok ucuz oldugu bir kafe yapacagim ve Gazibegendi Tesisleri’ndeki ücretsiz yemek uygulamamiz sürecek. Ilkokul çocuklarimiz için de kantinkart uygulamamiz yakinda baslayacak" dedi.



Kusadasi Belediyesi olarak kadinlarin her zaman yaninda olduklarina dikkat çeken Baskan Ömer Günel sözlerine söyle devam etti: "Emekçi kadinlarimiz için El Emegi Isi Festivali’ni baslatarak ev ekonomisine katkida bulunmalari için ücretsiz tezgahlar verdik. Bizim listemizde seçilebir sirada olan kadin meclis adaylarimiz yüzde 41 oraninda. Önümüzdeki dönem de bir kadin belediye baskanimiz olacak. Ayrica kadin dayanisma merkezimizin insaati da hizla sürüyor"

Görevde olduklari 5 yilda en önemli basarilarindan birinin Kusadasi Belediyesi’nde gerçeklestirilen mali disiplin olduguna dikkat çeken Baskan Ömer Günel, sözlerini söyle tamamladi: “2019 yilinda görevi devraldigimda Kusadasi Belediyesi’nin bütçesi 280 milyon liraydi ve 83 milyon lira da kredi borcu vardi. Ekip arkadaslarimla gerekli çalismalari yaparak hem bütçeyi rehabilite ettik hem de kredi borcunu ödedik. Ayni zamanda gelir artirici kalemler olusturduk. Bugün Kusadasi Belediyesi’nin bütçesi 1 milyar 380 milyon liraya kadar ulasti. Belediyemizin kaynaklarini hemsehrilerimize hizmet üretmek için kullandik. Önümüzdeki dönem Kusadasi’nda vizyon projeler gerçeklestirmeye devam edecegiz. Bu projelerle ilgili de kentimizdeki STK’lar, dernekler ve meslek odalarinin görüs, elestiri ve önerilerine açigiz”
Kaynak: İHA