Baskan Yalçin Mersinlilerle Bulustu

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Talas’ta yasayan İçellilerle bir araya geldi. Kendilerinin dernek kurma taleplerine olumlu yaklasan Baskan Yalçin, “Mesaji aldim. Sizin dernek kurmaniz için gereken destegi saglayacagiz” dedi.

Baskan Yalçin Mersinlilerle Bulustu
Düzenlenen geceye Baskan Yalçin’in yani sira AK Parti Talas Ilçe Baskani Mustafa Kiraz, kadin ve gençlik kollari, MHP’nin temsilcileri ile meclis üyeleri katildi.

Salona alkislarla giren Baskan Yalçin’a yogun sevgi gösterilerinde bulunuldu. Programin açilis konusmasini yapan emekli ögretmen Zeynep Arslan, sehirde yasayan İçellilerin büyük bir topluluk oldugunu ve dernek kurma yolunla ilerlediklerini belirterek, “Baskanimiz bize büyük destek veriyor. Kendisinin destegiyle Talas’ta dernegimizin açilmasinin çok güzel olacagini düsünüyorum” diye konustu.

Baskan Yalçin’a fahri hemsehri

İçelliler Platformu Baskani Önder Topaktas da, kendileriyle bir bulusma gerçeklestiren Baskan Yalçin’a tesekkür ederken, “Kayseri’de yasayan İçelliler olarak bu gece büyük mutluluk duyuyoruz. İçel’in sicakkanliligini ve misafirperverligini burada hissetmek bizleri memnun ediyor. Bizlerin bir araya gelmesine vesile olan sayin baskanimiz kabul ederlerse fahri hemsehrimiz olarak görmek istiyoruz” seklinde konustu.

“İçel ve civarinin çok degeri var”

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin ise heyecanlandigini ifade ederek, “Yillar öncesinden İçelliler bulusmasini sevgili kardesim Rifat Yörük ile baslatmistik. Geçenlerde de İçel’den gelen sair ve yazarlarla bir araya gelerek yine bir İçel nefesi almistik. İçel denilince Mut’a geçip Karacaoglan’i gözümüzün önüne getirmemek mümkün degil. İçel ve civarinin çok fazla degeri var. Türkiye’nin her tarafi önemli ama Çukurova, İçel tarafi bizim iliskilerimiz açisindan çok önemli” ifadelerini kullandi.

“Dogdugumuz ve doydugumuz yerde mutlu olmak”

“Dogdugumuz ve doydugumuz yerde birbirimize mutluluk asilayarak mutlu olmanin yoluna bakmak lazim” diyen Baskan Yalçin söyle konustu:

“En büyük mutluluklarimizin biri de Müslüman, Türk ve bu topraklarda dünyaya gelmis olmakla beraber cumhuriyetin 100. Yilina da sahitlik etmek ayri bir mutluluk. Caniyla kaniyla bu topraklari bize armagan eden basta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere sehit ve gazilerimize rahmet olsun.”

İçellilere dernek ve senlik sözü

İçellilerin dernek kurma mesajini aldigini ifade eden Baskan Yalçin sunlari söyledi:

“İçellilerin dernek kurmasindan ben de çok mutlu olacagim. Bu konuda üzerimize ne düsüyorsa sizin yaninizdayiz. Bunun sözünü veriyorum. Ayrica yazin açik hava konseri ve senligi de düzenleyelim.”

Baskan Yalçin, “Çok sükür 5 yildan beri kosturduk. Neler yaptigimizi anlatmaya gerek yok. Çünkü siz Zincidere Mesire Alanini, Mevlana Meydan Parki, 7/24 Kütüphane gibi birçok hizmetimizi bizzat yasadiniz. 100 Agartan Proje diye çiktigimiz yolda 210’un üzerinde hizmet ve yatirim yaptik” diyerek sözlerini tamamladi.

Konusmalarin ardindan Baskan Yalçin’a İçel’in meshur Silifke yogurdu, lokumu, portakal ve Erdemli limonundan olusan yöresel ürünler sepeti hediye edildi.
Kaynak: İHA