APPIS Platformu Singapur'da Bir Araya Gelecek

Saglik hizmeti paydaslari, Asya Pasifik, Orta Dogu ve Afrika’da daha iyi hasta sonuçlarina yönelik eylemlere öncelik vermek için APPIS Summit 2024’te bir araya geliyor. APPIS Summit 2024’te, 40’in üzerinde saglik alaninda uzman konusmaci saglik okuryazarligi, saglik politikalarinin sekillendirilmesi ve gelecege hazir olma gibi kritik konulari ele alacak.



APPIS 2024 Konseyi tarafindan ortaklasa olusturulan ve Novartis tarafindan finanse edilen 4’üncü geleneksel Hasta Inovasyon ve Çözümler için Isbirligi ve Ortakliklar (APPIS) Zirvesi, 19-20 Mart tarihlerinde Singapur’da gerçeklestirilecek. Zirve, Asya Pasifik, Orta Dogu ve Afrika’daki hastalarin erisiminin önündeki engelleri ele almak için anlamli ortakliklari kolaylastirmayi amaçliyor. Bu yil APPIS Zirvesi’nde saglik uzmanlari, hasta liderleri, kamu temsilcileri ve saglik gazetecileri de dahil olmak üzere 40’in üzerinde konusmaci yer alacak.

APPIS 2024’ün Stratejik Danismani Rod Padua, "Asya Pasifik, Orta Dogu ve Afrika’daki saglik hizmetleri sorunlari çok çesitli ve karmasiktir. Hastalar genellikle saglikla ilgili yanlis bilgilerden, olumsuz saglik hizmeti deneyimine yol açan karmasik ve günümüz kosullarina ayak uyduramamis saglik politikalarina kadar bir çok zorlu engelle karsilasiyor. APPIS platformu son dört yilda saglik ekosistemimizi ve ilgili herkesi, bölgemizdeki hastalarin karsilastigi en büyük zorluklari ele alma konusunda isbirligi yapmak üzere bir araya getirdi ve hastalar için olumlu etkilerini simdiden gördük" dedi.

Kaynak: İHA