Türkeli'de 'Ramazan Karsilama Yürüyüsü'

Sinop’un Türkeli Ilçe Müftülügü tarafindan "Ramazan Karsilama Yürüyüsü" gerçeklestirildi.

Türkeli'de 'Ramazan Karsilama Yürüyüsü'
Ilçede Ramazan ayinin karsilanmasi ve farkindalik olusturulmasi amaciyla Ilçe Müftülügü koordinesi ile "Hos Geldin Ya Sehri Ramazan" sloganiyla program icra edildi.

Yürüyüse Ilçe Kaymakami Safa Kahraman, Ilçe Müftüsü Halil Ibrahim Kömürcü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluslari temsilcileri, çok sayida vatandas ile çocuklar katildi.

"Nerede o eski Ramazanlar" diye özlem duyulan maziden, çocuklara bir nebze olsun hatira birakmak adina, geleneksel Ramazan kültürünün bir parçasi olan Ramazan davulu ve manileri esliginde, Hükümet Konagi önünden Merkez Camisi’ne kadar "Ramazan Ayi Karsilama Yürüyüsü" yapildi.

Yürüyüsün ardindan Merkez Camii avlusundaki program, Merkez Camii Müezzin Kayyim-i Beytullah Yildiz’in Kur’an-i Kerim tilaveti ile basladi.

Akabinde Ilçe Müftüsü Halil Ibrahim Kömürcü’nün selamlama konusmasiyla devam etti. Ilçe Müftülügü 4-6 yas grubu ögrencilerinin Ramazan manisi, 7-10 yas grubu ögrencilerin ilahi dinletisi ve Suffe Hafizlik Kiz Kuran Kursu ögrencilerinin "Insirah Duasi" konulu oratoryo sunumu ile program son buldu.
Kaynak: İHA