Karacabey'de 'Gerçek Belediyecilik' Devam Edecek

Karacabey’de 2 dönemdir belediye baskanligini yürüten ve 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde de Cumhur Ittifaki’nin Karacabey Belediye Baskan Adayi olan Ali Özkan, yeni döneme iliskin hedeflerini ve projelerini Karacabeyli vatandaslara anlatti.

Karacabey'de 'Gerçek Belediyecilik' Devam Edecek
Karacabey Atatürk Spor Salonunda düzenlenen proje toplantisina; AK Parti MKYK Üyesi Önder Matli, AK Parti Ilçe Baskani Gültekin Saygisever, MHP Ilçe Baskani Ahat Sanli, AK Parti kurucu Ilçe Baskani Mehmet Salih Bagis, AK Parti ve MHP ilçe yönetimleri, muhtarlar, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluslari temsilcileri ile vatandaslar katildi.

Düzenlenen toplantiya 7’den 70’e Karacabeyli vatandaslar büyük ilgi gösterirken, organizasyonda sahneye çikan Baskan Ali Özkan, Karacabey’de ‘gerçek belediyecilik’ anlayisiyla yatirimlarin hiz kesmeden devam edecegini belirterek, yeni dönemde Karacabey’in altin çagini yasayacagini söyledi.



Karacabey Tarim Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi kurulacak

Konusmasinda, tarimin ülkemizdeki en önemli merkezlerinden biri oldugunu hatirlatan Özkan, Karacabey Tarim Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesini yeni dönemde kente kazandirmayi hedeflediklerini söyledi.

Türkiye’nin bir deprem ülkesi oldugunu söyleyen Özkan, "Deprem maalesef Türkiye’nin gerçegi. Ilçemizde bina stoku açisindan çok fazla riskli yapi yok. Ancak biz, Karacabey Belediyesi olarak bu konuda tedbirli adimlar atmayi sürdürüyoruz. AKUT ile yaptigimiz is birligi neticesinde, Karaca Park içerisinde modern bir egitim merkezi yakinda tamamlanmis olacak. Hayata geçirecegimiz Afet Farkindaligi Kompleksi sehrimize bu anlamda önemli katkilar saglayacaktir. Elbette temennimiz bunlara hiç gerek kalmamasi ama deprem ülkesinde yer alan konumumuz, bu tarz afetlere karsi bilinçli ve koordinasyon içerisinde olmamizi gerektiriyor. Bu anlamda kentimizde depreme dirençli rezerv yerlesim alanlari kazandirmayi hedefliyoruz" dedi.

Karacabey merkezi atik su aritma tesisi insa edilecek

Yeni yatirimlarla Karacabey’in geleceginin saglam temellerle insa edildigini aktaran Özkan, Bursa Büyüksehir Belediyesi, BUSKI marifetiyle Karacabey’de yürütülen ve kentin 100 yillik ihtiyacina yanit verecek altyapi çalismalarinin ardindan, Karacabey’e aritma tesislerinin insasinin da hizla devam ettigini söylerken, yeni dönemde Karacabey Merkezi Atik Su Aritma Tesisini de kente kazandirmayi hedeflediklerini söyledi.



Karacabey’de bu yil 12’ncisi düzenlenen Gida, Tarim ve Hayvancilik Fuarinin, Türkiye’nin dört bir yanindan üretici ve çiftçilerin katilimiylabüyük ilgi gördügünü aktaran Özkan, “Bizler, Karacabey’i her anlamda daha ileri götürebilmek için çalisiyoruz. Sehrimizde düzenlenen organizasyonlara ilgi her geçen gün daha da artiyor ve yeni alanlara ihtiyaç duyuluyor. Bu noktada çok daha genis kapasiteye sahip fuar ve etkinlik alanini Karacabey’e kazandirmak istiyoruz” dedi.

Baskan Ali Özkan, 3T vizyonunun önemli parçalarindan biri olan turizmle ilgili çalismalari yeni dönemde de hiz kesmeden sürdüreceklerini ifade ederken, Karacabey Longozu ve Ihlamur Ormanlari Milli Parki ile Karacabey’in turizm pastasindan daha fazla pay almaya devam edecegini ifade etti.

Kirsal yerlesim alanlari genisletilerek, kirsala dönüs tesvik edilecek

Özellikle pandemi sürecinden sonra Türkiye’de kirsala dönüsün hizlanmaya basladigini aktaran Özkan, “Karacabey’imiz, zengin cografyasinda organik ve dogal tarim faaliyetleri ile bir üretim merkezi konumumda. Ayrica 23 kilometrelik Türkiye’nin en uzun dogal kumsali, Marmara Denizi’ne olan kiyilari ve hemen yani basimizdaki longoz ormani, ihlamur ormani ile saglikli ve dogal yasam için ideal kentlerden biri. Özellikle pandemi sürecinden sonra, alternatif turizmin yayginlasmasi ile kentimize olan ilgi de her geçen gün daha da artmaya basladi.

Bu anlamda biz de kirsal yerlesim alanlarimizi daha da genisleterek, kirsala dönüsü tesvik etmeyi hedefliyoruz. Bunu yaparken de kirsal turizm alanlariyla ilgili yeni rotalar da olusturacagiz” diye konustu.

Karacabey’e Rehabilitasyon ve Yasli Bakim Merkezi

Sosyal belediyecilik anlayisi ile ihtiyaç sahibi vatandaslarin her an yanlarinda olmaya devam ettiklerini vurgulayan Özkan, yeni dönemde kente rehabilitasyon ve yasli bakim merkezi kazandirmayi hedeflediklerini de söyledi.



Okçuluk Kompleksi Karacabey’e yakisacak

Özkan, sporun ve sporcunun kenti Karacabey’de, 7’den 70’e tüm vatandaslari spora yönlendirmek ve spora tesvik etmek amaciyla spora yönelik yatirimlara yeni dönemde de devam edeceklerini söylerken, bu noktada sehre okçuluk kompleksi kazandirmayi hedeflediklerini ifade etti.

Karacabey’e Yari Olimpik Yüzme Havuzu

Baskan Özkan, son yillarda sporla da anilan ve spora verilen destekler sayesinde, pek çok bransta Türkiye’de önemli basarilarla adindan söz ettiren Karacabey’in spor yatirimlarinin bununla da sinirli kalmayacagini ve yari olimpik yüzme havuzunu da yeni dönemde kente kazandirmak istediklerini söyledi.



Dijital Gençlik ve Spor Merkezi yeni cazibe merkezi olacak

Karacabey’de hayata geçirdikleri gençlik merkezinin büyük ilgi gördügünü belirten Baskan Ali Özkan, yeni dönemde kente dijital gençlik ve spor merkezi kazandirarak, bu konuda hamlelere devam etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Gençler Teknoloji Atölyesinde gelecegi sekillendirecek

Karacabey’in 3T vizyonunun önemli parçalarindan biri olan teknolojik yatirimlar noktasinda da çalismalara devam ettiklerini ifade eden Özkan, güçlü Türkiye yolunda teknoloji üreten ve gelistiren gençlere ihtiyaç duyuldugunu, bu noktada da genç mühendisler ile ögrenciler için teknoloji atölyesi ve kuluçka merkezini Karacabey’e kazandiracaklarini söyledi.



Kariyer bulusmalari ve rehberlik arastirmalari hizmeti

Özkan, Karacabey Belediyesi olarak is dünyasina adim atmaya hazirlanan gençlere de kariyer bulusmalari ve rehberlik arastirmalari hizmeti ile destek olmayi hedeflediklerini söylerken, ülkemizin gelecegine nitelikli is gücünü kazandirmak için çalismalarini sürdüreceklerini kaydetti.

Karacabey’in yöresel lezzetleri gelecege tasinacak

Tarima dayali sanayisiyle köklü bir geçmisi bulunan ve sahip oldugu genis cografyasinda, yaygin tarimsal faaliyetlere ve bereketli topraklara ev sahipligi yapan Karacabey’de çok sayida ürünün yetistigini dile getiren Özkan, özellikle Karacabey’in domates, defne, kirmizi biber, sogan, saç tava, ihlamur ve mihaliç peyniri gibi lezzetlerinin, yöresel ürün pazari ile gelecege tasinacagini söyledi.



Öte yandan, düzenlenen lansmanda projelerini açiklayan Özkan, sonrasinda vatandaslarla bol bol fotograf çektirmeyi de ihmal etmedi.
Kaynak: İHA