Düzce'den 2 Bin 642 Ton Ihraç Edildi

DÜZCE – Düzce’nin orman ürünleri üretimi ve ihracatinin arttirilmasi için çalismalar sürürken 2024 yili ilk iki ayinda 2 bin 642 ton orman ürünü ihraç edildi.

Orman ürünleri alaninda önemli bir yere sahip olan Düzce’de ocak ve subat ayinda toplam 2 bin 642 orman ürünün ihracati yapildi. Düzce’de orman ve ahsap sanayisini hak ettigi noktaya tasiyacak bir projeyi hayata geçirmek isteyen Düzce Belediye Baskani ve AK Parti Düzce Belediye Baskan adayi Dr. Faruk Özlü, 300 dönümlük bir araziyi Milli Emlak’tan bedeli karsiliginda alarak Düzce Belediyesine kazandirdi. Kazandirilan bu alanda mega bir proje hayata geçirilerek Mobilya Kent kurulacak.

Baskan Özlü “Biliyorsunuz Düzce orman bölgesi olan bir kent. Orman sanayisinde çok ileri seviyeye ulasmis bir sehir. Sakarya’dan Kastamonu’ya kadar uzanan bir bölgede ormanlarimiz var. Düzce’de ahsap kültürü var. Dolayisiyla burayi ahsap ürünleri sanayisi ile özellikle bunun son evresi olan mobilya ile öne çikarmayi, öncü hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yapilan yatirimlarla Düzce orman ürünleri alaninda daha fazla ihracat gücünü de arttirmis olacak.
Kaynak: İHA