Kanseri Yendigi Hastanede Ise Basladi

Adana’da yasayan 27 yasindaki Dogukan Demir, lösemiyle karsi verdigi savasi kazandigi hastanede ise basladi.

Kanseri Yendigi Hastanede Ise Basladi
Kastamonu’dan yaz tatili için Adana’ya gelen Hüda ve Gazi Demir çiftinin ogullari 9 yasindaki Dogukan Demir’in sikayetlerinin artmasi üzerine basvurduklari hastanede, küçük çocuga lösemi teshisi konuldu. 2006 yilinda Çocuk Hematolojisi Uzmani ve Çocuk Kemik Iligi Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Bülent Antmen’in kontrolünde tedaviye baslandi.

2009 yilinda Acibadem Adana Hastanesi’nin açilmasi ve Bülent Antmen’in hastanede çalismaya baslamasiyla Dogukan Demir, tedaviye bu hastanede devam etti. Yaklasik 5 yil tedavi gören Dogukan, zorlu tedavi sürecinin ardindan kemik iligi nakline gerek kalmadan lösemiye karsi verdigi savasi kazandi.

Kontrolleri devam etti

Lösemiye karsi verdigi mücadeleyi kazanan Dogukan, 3 ayda bir yine doktorunun yanina gelip kontrollerini yaptirdi. Bu sirada Dogukan, önce liseyi ardindan da üniversitede sosyal hizmetler bölümünü basariyla tamamladi.

Lösemili çocuklara umut oldu

Hem lise hem de üniversite döneminde Dogukan Demir, Acibadem Adana Hastanesi’ndeki gönül bagini hiç koparmadan ve doktorlarin izin verdigi ölçüde lösemili çocuklarla moral etkinliklerine katildi.

Kendisi gibi hastanede tedavi gören kardeslerini yalniz birakmayan Dogukan, onlarin gönüllü agabeyi oldu.

Lösemiyi yendigi hastanede ise basladi

Üniversiteyi tamamlayan Dogukan, lösemi savasini kazandigi hastaneye is basvurusunda bulundu. Gerekli yetkinliklere sahip oldugu tespit edilen Dogukan ise alindi ve hastanenin tibbi arsiv bölümünde çalismaya basladi.

Simdi hastanede kendisi gibi tedavi gören lösemili çocuk hastalarin dosyalarinin ona geldigini, bu dosyalarin onu ayrica duygulandirdigini söyleyen Dogukan, ayni süreci yasamis biri olarak neler yasadiklarini çok iyi bildigini belirtti.



"Zorlu tedaviyi atlatti"

Ihlas Haber Ajansi’na konusan ve Çocuk Hematolojisi Uzmani ve Çocuk Kemik Iligi Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Bülent Antmen, Dogukan’in kendisi için çok özel oldugunu söyledi.

Antmen, “Dogukan ile 2006 yilinda tanistik. Tetkiklerimizden sonra Dogukan’a lösemi teshisi koyduk. Çok yogun tedaviye basladik. Onun ilk 1 yili Dogukan hastanede kaldi ve çok ciddi tedaviler gördü. Toplam 6 kürü 10-11 ayda aldi. Bu kürlerden sonra oral tedavi süreci sürdü ve o süreyi de Dogukan basariyla bitirdi. Tedavisiz oldugu dönemde de kontroller devam etti. Dogukan tedaviden sonra okuluna döndü ve üniversiteden sonra karsimiza bir delikanli olarak çikti. Dogukan, hastanemizde ise basladi.

Onun saglikli büyüdügünü görmek güzel, ama Dogukan ayni zamanda tüm çocuk hastalarimiz için bir umut. Kanseri yenip, iyilesebileceklerine dair canli örnek ve çok büyük bir umut oldu” ifadelerini kullandi.

Hastalarinin büyüyüp yetiskin olduklarini görmenin, ayni hastanede çalismanin çok güzel bir duygu oldugunu söyleyen Prof. Dr. Bülent Antmen, Dogukan’in hastanede ise girmesinden dolayi mutlu oldugunu belirtti.



“Bülent hocam benim ikinci babam”

Dogukan Demir ise yasadigi zorlu sürecin ardindan lösemiyi kazandigi hastanede ise girdigi için mutlu oldugunu belirterek, “Ilk 4 sene çok agir olmak üzere toplamda 5 sene tedavi gördüm. Agir kemoterapiler uygulandi. Bu süreçte çok zorluklar çektim çünkü çocuktum. 9 yasindaki bir çocuk için gerçekten zor günlerdi. Agir kemoterapiler aliyordum. Bazi yiyecekler kisitlaniyordu, çorbayi bile pipetle içtigim günler yasadim. Disari çikmak istiyordum, top oynamak istiyordum ama bana yasakti. O zaman Bülent hocama biraz kiziyordum. Büyüdükçe anladim tabii; Bülent hocama o kadar büyük saygi ve sevgi duydum ki anlatamam. Su anda beni hayata baglayan doktorumla ayni hastanede çalistigim için çok mutluyum. O benim ikinci babam. Kendisine minnettarim. Beni tedavi eden doktorumla ayni hastanede çalismak çok güzel bir duygu. Bülent hocam benim ikinci babam, o da beni oglu gibi görüyor, onunla ayni hastanede çalismak çok ayri, çok güzel bir duygu” diye konustu.

Kaynak: İHA