Iran Dini Lideri Hamaney, Tahran'da Oyunu Kullandi

Iran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, 12. Dönem Islami Sura Meclisi Milletvekilligi ve dini lideri seçme, denetleme ve azletme yetkisine sahip Uzmanlar Meclisi seçimleri için baskent Tahran’da oyunu kullandi.

Iran Dini Lideri Hamaney, Tahran'da Oyunu Kullandi
Iran’da halk bugün Islami Sura Meclisi ve dini lideri seçme ile denetleme görevi olan Uzmanlar Meclisi seçimleri için sandik basina gidiyor. Seçmen, yerel saatle 08.00’den itibaren oy kullanmaya basladi.

Iran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney de, baskent Tahran’da bulunan Imam Humeyni Hüseyniyesi’nde ilk kez basin mensuplari önünde oyunu kullandi. Oy verme isleminin ardindan açiklama yapan Hamaney, Iranlilari oy kullanmaya çagirarak, "Aziz milletimiz tüm dünyanin gözünün, bizim üzerimizde oldugunu bilsin. Seçimlere katilim göstererek dostlari sevindirin ve düsmanlari hayal kirikligina ugratin. Tüm dünya sizin seçimlerde ne yapacaginizi ve sonuçlarin ne olacagini görmek istiyor. Iran milletine çagrim sabahin ilk saatlerinden itibaren oyunuzu kullanin" ifadelerini kullandi.

Kayitli 61 milyon seçmenin oy kullanacagi ülkede oy verme islemi 18.00’de sona erecek. Iran’in 290 sandalyeli Islami Sura Meclisi için ülke genelinde 15 binden fazla aday yarisirken, dini liderini seçme, denetleme ve azletme yetkisine sahip Uzmanlar Meclisi’ndeki 88 sandalye için ise 144 aday seçimlerde yer aliyor.
Kaynak: İHA