Hem Yolcular Hem De Sürücüler Uyariliyor

Nevsehir Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri Sehirlerarasi otobüsler ile yolculuk yapan yolculara emniyet kemeri kullanmanin önemi hakkinda bilgilendirme yapti.

Hem Yolcular Hem De Sürücüler Uyariliyor
2022 yilinda Resmi Gazete’de yayimlanan Karayollari Trafik Yönetmeliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelik ile sehirlerarasi yolcu tasimaciligi yapan otobüslerde yolculuk boyunca, yolculara emniyet kemeri takma zorunlulugu getirilmisti. Bu zorunlulugu denetlemek ve yolcularin güvenli bir sekilde seyahat etmesini saglamak amaciyla yolcular uyariliyor. Nevsehir Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügünde görevli Trafik Polisi Ali Uzun, Nevsehir Otogari’ndan hareket eden sehirlerarasi otobüslerde seyahat erecek olan yolculara emniyet kemerinin önemini anlatti. Ali Uzun; “Emniyet kemeri güvenli yolculuk edebilme adina gidecegi yere kadar saglam bir sekilde gitmenizi saglayan en önemli etkenlerden bir tanesidir. Hem sürücülerimizin hem de yolcularimizin en ufak bir çarpma aninda dahi koltukta kalmasini saglayan en etkili donanimlardan bir tanesidir. Çarpisma aninda yolcularimizin koltuktan firlamalarini engelleyen en etkili nedenlerden bir tanesidir. Yolcularin ani frenlemelerde bas ve gögüslerini çarptiklari gibi camdan firlamalar, ön koltuklara kadar gelmeler, arka taraftaki yolcularimizin ise orta koltuga, orta koltuktaki yolcularimizin ise kaptanin yanina kadar girdigini görüyoruz. Bu nedenle tüm yolcularimizin seyahat boyunca emniyet kemeri takmalari gerekmektedir” seklinde konustu.

Sehirlerarasi yolculuk yapan Lamiya Çelikdur, “Otobüse bindigim andan itibaren emniyet kemeri takiyorum. Ben aileme kavusmak istiyorum. Bu nedenle emniyet kemeri kullaniyorum. Bunun da çok önemli oldugunu düsünüyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA