Büyükçekmece Belediye Baskani Akgün, 'Çocuk Egitim Merkezi Seferberligi Baslattik''

Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, Ömer Ates Kumburgaz Çocuk Egitim Merkezi açilis töreninde anaokulu, kres, çocuk egitim merkezi seferberligi baslattigini söyledi.

Büyükçekmece Belediye Baskani  Akgün, 'Çocuk Egitim Merkezi Seferberligi Baslattik''
6 derslik ve 120 ögrenci kapasitesiyle egitime devam eden Ömer Ates Kumburgaz Çocuk Egitim Merkezi’nde oyun alanlari, çocuk parklari, meyve bahçeleri ve kent bostanlarinda çocuklar zihinsel gelisim aktiviteleriyle beraber bilim, sanat ve dogayla bulusuyor.

"5 yilda 41 tane daha anaokulunu çocuklarimizin hizmetine sunacagiz’’

Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, Ömer Ates ve Ates ailesine tesekkür ederek; “Bundan daha büyük bir gurur olamaz. Allah sizden razi olsun. Çocuklarin adina, ülkemizin gelecegi adina, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün kurdugu Cumhuriyeti daha da büyütmek için yetisecek bu çocuklar adina sizlere çok tesekkür ediyorum. Özellikle çalisan annelerin, kendi isiyle ugrasan annelerin çocuklarini daha emniyetli bir alanda ve daha iyi yetistirebilmek için anaokulu, kres, çocuk egitim merkezi seferberligi baslattik. 7 tane oldu. Bu sene 2024’de de en az 7 tane yapacagiz. 5 kesin ama hedef 7 kres. 5 yilda Allah ömür verirse böyle sizin gibi yüregi zengin, cebinde az olsa bile inançli vatandaslarimizin da katkisiyla her mahallede en az 2 tane yapacagiz. 48 çocuk egitim merkezi, kres, anaokulu demektir. Hedefimiz 5 yilda 40 civarinda, çünkü var 7 tane. 41 tane anaokulunu çocuklarimizin emrine sokmak ve çocuklarimizi gelecege, ilkokula daha iyi hazirlamak görevimiz bizim için çok kutsaldir. Söz çocuklarimiza bol park, bol okul ve anneler için de 19 tane halk egitim merkezlerimizi daha da yayginlastirarak mutlaka büyükleri de çocuklarimiz gibi çesitli el sanatlariyla, çesitli egitimlerle bas basa getirmeye, egitimle bulusturmaya gayret ediyoruz. Yaptiklarimiz su an 16 bin insanimiz 19 egitim merkezimizden egitim aliyor. Binlerce ortaokul, lise, ilkokul çocuklari da tamamlama derslerine giriyorlar. Ömer Ates Çocuk Egitim Merkezi’mizin önce bu çocuklara, ondan sonrakilere, bütün çocuklara, annelere, Kumburgaz’imiza, bölge halkimiza hayirli olmasini diyorum.”

"Dinamik egitim kadromuzla egitim faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edecegiz’’

Ömer Ates Kumburgaz Çocuk Egitim Merkezi açilis töreninde egitim merkezi hakkinda bilgi veren Çocuk Egitim Merkezleri Koordinatörü Gülsah Nabacan dinamik egitim kadrosuyla egitim faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceklerini belirterek sunlari söyledi: ‘’Bölgemizde egitime devam eden 4 kresimizle, 24 derslikte 480 kapasiteyle egitim faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Açilisini yaptigimiz Ömer Ates Kumburgaz Çocuk Egitim Merkezi’nde 6 derslik ve 120 ögrenci kapasitesiyle su anda egitime devam ediyor. Tüm siniflarimizda çagin gerekliliklerine uygun donanim mevcut. Akilli tahtalarla egitim görüyor çocuklarimiz. Ayrica ögrencilerimizin güvenli giris-çikislari için akilli kart sistemleri tüm kreslerimizde mevcut. Böylece velilerimizin de içi gayet rahat. Egitim programimiz sabah 08.00’de basliyor, 17.30’a kadar devam ediyor. Çalisan ailelerimize de tam destek saglamak için tam güne yayilmis bir egitim programi uyguluyoruz. Egitim programimizi Ingilizce, drama, psikolojik danisma ve rehberlik, modern dans gibi branslarla destekliyoruz. Çocuklarimizin saglikli beslenmeleri için sabah kahvaltisi, ögle yemegi, ikindi ögünü gibi 3 ögünle saglikli bir beslenme hizmeti sunuyoruz. Ayrica her okulumuzda revir mevcut ve hemsiremiz de hizmet vermekte tüm kreslerimizde.”

Törende konusan Ömer Ates’in oglu Atilla Ates, bir egitim kurumu yaptirarak babalarinin adini yasatmayi hedeflediklerini belirterek Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün’e tesekkür etti.
Kaynak: İHA