Bandirma'da Hamsinin Fiyati Düstü

Balikesir’in Bandirma ilçesinde, Su Ürünleri Hali’ndeki balik pazarlarinda hamsi fiyatlarinda düsüs yasandi.

Bandirma'da Hamsinin Fiyati Düstü
Hamsinin kilosu 200 lira seviyelerinden 150 liraya geriledi. Balik pazarlarinda kolyozun kilosu 120, istavrit ve sarikanat 80, gümüs ise 150 liradan tezgahlarda yerini aldi.

Vatandaslar arasinda en çok ragbet gören balik türleri arasinda ise hamsi, istavrit ve sardalya öne çikiyor. Son günlerde hava kosullarinda yasanan ani hava degisimleri ve sis nedeniyle balik fiyatlarinda artis yasandi. Olumsuzluklara ragmen hamsinin fiyatinin düsmesi vatandaslarin yüzünü güldürdü.

Bandirma Su Ürünleri’nde uzun yillar balikçilik yapan Baris Yildiz, geçen hafta 200 lira olan hamsinin fiyatinin 150 liraya düstügünü belirtti.

"Balik tezgahlarinda hamsi, istavrit, kolyoz, sardalye, palamut, mezgit gibi çesitli balik çesitleri bulunmaktadir. Istavrit ve sardalye 70 liradan, yerli kolyoz ise 120 liradan satisa sunulmaktadir. Halkimiz genellikle daha uygun fiyatli baliklari tercih etmektedir." dedi.

Bandirma’da balik sezonunun hareketlenmeye basladigi su günlerde, hamsi ve diger su ürünleri halindeki baliklar, vatandaslar için çekici bir seçenek olusturuyor. Hava sartlari ne olursa olsun, balik pazarlarinda birçok seçenek bulunuyor ve balikçi tezgâhlarindan lezzetli baliklar temin etmek mümkün
Kaynak: İHA