Aydin'da Çiftçiler Yagmur Duasina Çikti

Aydin’in Yenipazar ilçesinde vatandaslar, kurakliga çare bulmak için yagmur duasi yaparken, gerçeklestirilen keskek hayrinda eller yagmur yagmasi için açildi.

Aydin'da Çiftçiler Yagmur Duasina Çikti
Tarladaki ürünlerinin susuz kalmamasi için çare arayan Yenipazarli vatandaslar, Çarsi Mahallesi Topal Hüseyin mevkiinde bulustu. Mahalle halkinin aralarinda topladigi yardimlarla pisirilen keskekli hayir yemeginin ardindan yagmur duasi yapildi. Ilçeye bagli merkez Çarsi Mahallesi sakinleri tarafindan 6 yil önce baslatilan hayir yemegi ve yagmur duasi etkinliklerine ilçe protokol üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaslar katildi.



"Gelenek 6 yildir sürüyor"

Yagmur yagmamasindan dolayi 6 yil önce bu organizasyona basladiklarini ifade den mahalle sakinlerinden Muzaffer Firat, "Geleneksel olarak sürdürdügümüz bu organizasyona ilçe merkezimiz basta olmak üzere tüm kirsal mahallelerimizden de yardim geldi. Allah herkesten razi olsun. Biz burada sadece yagmur duasi için bir araya gelmiyoruz. Hem sehitlerimiz hem de cami açilisimizda bu etkinlikleri yaptik" dedi.



"Suyun önemini herkesin bilmesi gerekiyor"

Mahalle sakinlerinden Süleyman Kozbek de konusmasinda suyun öneminden söz ederek, "Topal Hüseyin mevkii ovanin baslangicidir. Sulama kanalimizin da yanidir. Bizler suyun önemini biliyoruz ve herkesin de bilmesi gerekiyor. Evde çesmesini açan çocuktan anne-babaya kadar herkesin su kullaniminda dikkatli olmasi gerekiyor. Her geçen yil kurakliga giderken suyun önemi de artiyor. Teknoloji her seye çare bulurken bir tek kurakliga çare bulamiyor. Bu gelenek ayni zamanda bir dayanisma ve dogaya destektir. Allah’im hiçbir canliyi susuz birakmasin" dedi.

Kaynak: İHA