Acil Servis Ekiplerinin Toz Çilesi

Gümüshane’nin Ikisu Köyü’nde bulunan Acil Saglik Hizmetleri Istasyonu karsisinda bulunan tas ocagi isletmesinin ihmalleri yüzünden toz içerisinde hizmet vermeye çalisiyor.

Acil Servis Ekiplerinin Toz Çilesi
Gümüshane’nin merkeze bagli Ikisu Köyü’nde bulunan Torul 2 No’lu Acil Saglik Hizmetleri Istasyonu yolun karsi tarafinda bulunan tas ocagi isletmesi nedeniyle toz içerisinde kaliyor. Usulüne uygun yapilmadigi ifade edilen çalismalar nedeniyle ortaya çikan toz bulutu acil saglik çalisanlarinin nöbet tuttugu binanin içerisinde ve disarisinda bulunan her noktayi kaplarken, tozlar nedeniyle ambulanslarin içerisindeki cihazlar da zarar görüyor. Hemen her gün temizlik yapilan istasyonda saglik çalisanlarinin nefes alamadigini ve hatta hastalanmaya basladiginin altini çizen Saglik-Sen Il Baskani Engin Karabulut yetkililerden daha önce uyarilan tas ocaginin usulüne uygun çalisma yapmasini ve 24 saat nöbet tutan arkadaslarinin yasadiklarinin son bulmasini istiyor.

“Toz içerisinde 24 saat nöbet tutuyorlar”

Konuyla ilgili sikayetlerin daha önce de gündeme geldigini fakat tas ocagi isletmesinin hiçbir tedbir almadigini söyleyen Engin Karabulut, “Arkadaki ambulansin içerisi bir gelisimde tamamen toz içindeydi. Saglik çalisanlarimiz içeride oturamiyorlar ve en kötüsü artik bazi arkadaslarimizin böbrekleri tas üretmeye basladi.

Daha yeni geldik 1 saattir buradayiz bogazimiz kurudu. Buradaki saglikçi arkadaslarimiz 24 saat burada duruyorlar görevlerini nasil yerine getirsinler. Arkadaslarimiz burada tozun içerisinde yasiyorlar. Daha önce bu konuyla ilgili sikâyetler oldu, CIMER’e yazildi geri cevap geldi tas ocagina idari ceza verildi ama düzelen bir sey yok. Bugün gazetecilerin geldigini görünce ilk defa sulamaya basladilar. Saglikçi arkadaslarimiz nefes alamiyor, bir vakaya gittiklerinde öksürmeye basliyorlar. Ambulanslarin içerisindeki bütün cihazlarimiz hassas tozdan bazilari bozuluyor bu da devletimize ve kamuya zarar oluyor. Bazi istasyonlar haftada 1 temizleniyor burada günlük temizlik yapilmak zorunda kaliyor. Arkadaslarimiz vakaya mi yetissinler yoksa temizlik mi yapsinlar. Toz içerisinde 24 saat nöbet tutuyorlar, bunun son bulmasini istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA