Van Polisine Çig Egitimi Veriliyor

Van’da muhtemel çig facialarinda can kayiplarinin önlenmesi amaciyla emniyet teskilatinda görevli Polis Özel Harekat (PÖH) personeline arama kurtarmada görev almalari için egitim veriliyor.

Van Polisine Çig Egitimi Veriliyor
Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) tarafindan önceki yillarda Van’da çig bölgelerinin fizibilite çalismasi gerçeklestirilmis ve bu kapsamda Bahçesaray, Çatak, Baskale ve Muradiye ilçelerinin çig tehlikesi açisindan ‘çok riskli’ oldugu tespit edilmisti. Daha önce kentteki kurumlarin isbirligiyle yaklasik 4 bin çig yatagi tespit edilmisti. 2020 yilinda 42 kisinin hayatini kaybettigi çig faciasinin ardindan egitimlerine baglayan AFAD, su ana kadar güvenlik koruculari ve jandarma personeline çig egitimleri vermisti.

Güvenlik koruculari ve jandarmadan sonra emniyet teskilatindan görevli PÖH’lere de egitimler verilmeye baslandi. Edremit ilçe sinirinda yer alan Kurubas bölgesinde çigda arama ve kurtarmada dikkat edilecek konularda egitim verildi.

Her hafta 50 kisilik gruplar halinde egitim veren AFAD, süreç içerisinde yaklasik 200 polis özel harekatina egitim verilmesi hedefleniyor. Ekipler, yapilacak çig tatbikatiyla egitimlerini tamamlayacak.

Egitimleri tamamlanan polisler ise muhtemel çig facialarina karsi hem güvenligi saglayacak hem de can kurtaracak.
Kaynak: İHA