Tüm Sektörlerin Lokomotifi Yazilim Açiklamasi Hedef Türkiye'yi Üretici Konuma Getirmek

Günümüzün vazgeçilmez sektörlerinden biri haline gelen yazilim alaninda genç yazilimcilarin kaynak yetersizliklerini gidererek, yatirimcilarin yeni projelere kaygili yaklasmasini ortadan kaldirmayi hedefleyen World17 Tech Türkiye’nin lansmani gerçeklestirildi. Kanada, Fransa ve Senegal gibi ülkelerden de katilimin oldugu lansmanda güncel hayati kolaylastiracak birçok aplikasyon tanitilarak, Türkiye’nin yazilim noktasinda üretici konuma gelebilmesi için neler yapilabilecegi konusuldu.

Tüm Sektörlerin Lokomotifi Yazilim Açiklamasi Hedef Türkiye'yi Üretici Konuma Getirmek
Yazilim sektörü, günümüzde birçok sektörün gelisiminde dogal bir kaldiraç görevi üstleniyor. Gelismis ülkeler ise yazilim sektörünü stratejik bir konumda görüyor. Yazilim alaninda faaliyet gösteren firmalarin gelismesi ve global pazarlara açilmalari için devletler, sektöre yönelik çesitli destek ve tesvikler de sagliyor. Türkiye’nin yazilim alaninda üretici konuma gelebilmesi için atilabilecek adimlarin degerlendirildigi World 17 Tech Türkiye lansmani Istanbul’da gerçeklestirildi.

Kanada, Fransa, Senegal ve Türkiye’den sirket ortaklarinin da katilim sagladigi lansmanda, yatirimcilarin ilgisini çeken projeler ile güncel hayati kolaylastirabilecek birçok aplikasyon tanitildi.

20 milyon dolarlik yatirim ve 14 yabanci mobil uygulamasi ile sektöre giris yapan World17 Tech, bu sektörde bulunan diger saygideger firmalarin büyüklügüne dikkat çekiyor. Firma, hedef kitlelerinin diger sirketlerin aksine küçük ve orta ölçekli ulasilabilir yazilimci ve yatirimcilar oldugunu belirtiyor. 2 ay sonra Paris’te lansmani yapilacak olan World17 Tech, Fransiz aplikasyonlarinin yazilimlarinin da Türkiye’de yapilmasini hedefliyor.

“Amacimiz Türkiye’yi yazilimda üretici ülke konumuna getirmek”

Özellikle genç yazilimcilarin kaynak yetersizliklerini giderip, yatirimcilarin yeni projelere kaygili yaklasmasini ortadan kaldirmayi hedefleyen World 17 Tech’in lansmaninda Türkiye ve yabanci ülkelerden alinabilecek hibelerin dogru kullanilmasi için sürdürülebilir is planlari katilimcilarla paylasildi. Türkiye’nin yazilim üretimi konusunda ilgi çekmeye baslayan bir ülke konumuna geldigini aktaran World 17 Tech Yönetim Kurulu Baskani Adam Garipoglu, “Yaklasik 9 senedir yurt disina açilmak isteyen sirketlere hem yatirim alaninda hem de markalasma alaninda hizmet veriyoruz. Bu sirketin genel amaci yazilim sahibi olan kisileri ayni zamanda yatirim yapmak isteyen kisilerle bir araya getirmek. Bizim en büyük amacimiz Türkiye’de bulunan yazilimcilar ile birlikte Türkiye’yi yazilimda üretici ülke konumuna getirmek. Nasil tekstil, gida sektöründe Türkiye önde gelen ülkelerden biri ise yazilimda da artik üretici konumuna gelmesi bizim gibi genç Türklerin hayali. Yabanci sirketlere uzaktan hizmet veren programci arkadaslarimizin sayisi giderek artmakta. Sadece sirketlere yazilim destegi saglamakla kalmayip, birçogu kendine ait yazilim ve aplikasyonlar gelistiriyorlar. Fakat satis ve pazarlama alaninda yetersiz olmalari, ellerindeki degerli madeni efektif bir sekilde kullanmasinin önüne geçiyor” dedi.



“Artik yatirimcilar çekimser davranmaya basladilar”

Sirketin Yatirimcilardan Sorumlu Baskani Turgut Isik, “Maalesef dijital dünyada yatirimzedelerin sayisi, basarili yatirimcilarin sayisini fazlasi ile geçmis durumda. Artik yatirimcilar fikir, proje ya da is plani ne kadar güzel olsa da çekimser davranmaya basladilar. Bu sektörü sürekli para emen dipsiz bir kuyu gibi görenlerin sayisi muazzam bir hal aldi. Iki tarafi koruyan ve sürdürülebilir ortakliklar ortaya çikaran bir sablona sahibiz. Fransa’da ve Kanada’da çok iyi isleyen bu sistemi umariz Türkiye’ye de entegre edebiliriz” diye konustu.



“Ülkemizi yurt disinda güzel bir sekilde temsil edecegiz”

Futbol odakli bir teknoloji sirketinin yönetici ortaklarindan olan Ali Akçay, “Türkiye’de kurulu bir teknoloji sirketimiz var ve futbol odakli su anda. Ilerleyen süreçte farkli spor dallarina da entegre edebilecegimiz bir teknolojimiz var. Burada önemli kulüplerle çalisiyoruz; Besiktas ve Galatasaray gibi. Buradaki islerimizi artik yurt disina tasima adimina geldik. Hem nasil yeni sinerji olusturabiliriz hem de kendimize nasil yeni network kazandirabiliriz diye bu lansmana davetli olarak katildik. Umuyorum ki ülkemizi yurt disinda güzel bir sekilde temsil edecegiz. Çok güzel bir organizasyon” seklinde konustu.

Kaynak: İHA