Tilkilerin Av Mesaisi Basladi

Kar kalinliginin bir metreye ulastigi Ardahan’da aç kalan tilkiler kar altinda bulunan fareleri hareketlerine göre izleyerek yakaliyor.

Tilkilerin Av Mesaisi Basladi
Dogu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan kar yagisi ve soguk hava, yaban hayatini da olumsuz etkiliyor. Kar kalinliginin bir metreye ulastigi ve sicakligin sifirin altinda 15 dereceye kadar düstügü Ardahan’da, yaban hayvanlari da yiyecek bulmakta zorlaniyor. Ardahan Ovasi’nin karla kapli tarlalarinda aç kalan tilkilerin fare avi kameralara yansidi.

Aç kaldiklarinda araziye çikan tilkiler, kar altinda bulunan fareleri hareketlerine göre izleyerek yakaliyor. Farelere odaklanan tilkiler, yaklasik 30 saniye hiç kipirdamadan avinin hareketini takip ediyor ve bir anda yaklasik 1 metre ziplayarak kafasini kara gömüyor. Tilkiler burada yakaladiklari fareleri yiyerek karnini doyurmaya çalisiyor.

Doga fotografçisi Erhan Deniz tarafindan çekilen görüntülerde, bir kizil tilki kar altindaki fareyi yakalamak için 30 saniye boyunca kipirdamadan bekliyor. Tilki daha sonra bir anda 1 metre ziplayarak kafasini kara gömüp avini yakaliyor.
Kaynak: İHA