Saglikçilar Sigarayi Birakti

Bursa Il Saglik Müdürlügü, Dünya Sigara Birakma Günü çerçevesinde sigara birakma polikliniklerine basvurup sigarayi birakmayi basaran saglik çalisanlarina yönelik program düzenledi.

Saglikçilar Sigarayi Birakti
Nilüfer Ilçe Saglik Müdürlügü’nde gerçeklestirilen programa, Nilüfer Kaymakami Murat Süzen, Il Saglik Müdürü Dr. Orkun Yildirim, Halk Saglik Hizmetleri Baskan Yardimcisi Uzm. Dr. Tayfun Alperen Esgin, U.Ü. Gögüs Hastaliklari A.B.D. Baskani Prof. Dr. Mehmet Karadag, U.Ü. Aile Hekimligi A.B.D. Baskani Yesim Uncu ve saglik çalisanlari katildi.

Söyleside, sigarayi birakan saglik çalisanlari, sigara birakma poliklinigine basvurma süreçlerini ve sonrasinda yasadiklarini katilimcilarla paylasti.

Sigarayi biraktiktan sonra alti is arkadasini yönlendirerek sigarayi birakmalarina vesile olan saglik çalisani ve gönüllü UMKE personeli Oguzhan Karakoca, "Yaklasik 30 yildir sigara içiyordum. Babam ve esim sigarayi birakmisti. Fakat benim birakmaya niyetim yoktu. Birakabilecegimi de düsünmüyordum. Esimin bir gün ansizin Nilüfer Ilçe Saglik Müdürlügü’ndeki sigara birakma polikliniginden randevu alip yönlendirmesiyle poliklinik sorumlumuz Dr. Deniz Hanim’la tanistim. Birakacagima ilk basta kendimi inandiramamistim. Hocamin yönlendirmesi ile burada bir ilaç tedavisine baslandi. Sigarayi birakabilecegime hala inanmiyordum. Ilaci kullanirken günde bir paket sigara içmeye devam ediyordum. 15-16 gün sonra sigara içerken mide bulantilari yasamaya basladim. Son sigarami içtigimden bu yana yani yaklasik 3 aydir sigara içmiyorum ve hiçbir sekilde canim sigara istemiyor. UMKE’de beraber çalistigim 6 is arkadasima tavsiye ettim. Onlarda sag olsunlar Oguzhan Abi diyorsa dogrudur diyerek sigara birakma poliklinigine gittiler. Benden sonra toplam 6 arkadasim daha sigarayi birakti, simdi birbirimize destek oluyoruz bu durumdan dolayi çok mutluyuz” dedi.

‘Bundan Sonra Geri Dönmek Istemiyorum’

Yaklasik 30 yil boyunca sigara içtigini ifade eden emekli hemsire Nagihan Doruk, “Günde bir paket sigara içiyordum. Kizim üniversiteye basladiginda sigara içmeye basladigini duydugumda çok üzülmüstüm. Sirf bu sebeple sigarayi birakmistim. Fakat bu alti ay sürebildi, tekrar basladim. Günün birinde bu merkeze KETEM birimi için gelmistim, geldigimde sigara birakma poliklinigi yazisini gördüm ve poliklinige ugramak istedim. Ardindan Dr. Deniz Hanim ile tanistim ve durumumu tetkik etti. Ilaç tedavisini önerdi. Ilaci ilk içtigimde 10. günden sonra sigaradan tiksinti duymaya basladim. Ardindan sigarayi biraktim ve su an yaklasik 2-3 aydir sigara içmiyorum, bundan sonra da geri dönmek kesinlikle istemiyorum. Insallah isteyen herkes bir gün bu kötü aliskanligi birakir” seklinde konustu.

Program sonunda sigarayi birakan saglik çalisanlarina basari sertifikalari ve hediyeleri Ilçe Kaymakami Süzen ve Il Saglik Müdürü Dr. Yildirim tarafindan takdim edildi.
Kaynak: İHA