Milletvekili Ölmeztoprak Açiklamasi 'Tek Bir Depremzede Vatandasimizi Magdur Etmeyecegiz'

Malatya’nin Akçadag ilçesinde temaslarda bulunan AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “6 Subat’in izlerini silmeye kararliyiz, tek bir vatandasimizi magdur etmeden birlik beraberlik içerisinde yeni bir Akçadag insa edecegiz” dedi.

Milletvekili Ölmeztoprak Açiklamasi 'Tek Bir Depremzede Vatandasimizi Magdur Etmeyecegiz'
AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, beraberinde AK Parti Malatya Il Baskan Yardimcisi Mahmut Boyraz , AK Parti Malatya Il Kadin Kollari Baskani Esin Tanriverdi ile birlikte ziyaret ettigi Akçadag’da esnaf ve vatandaslarla bir araya geldi.

Ilk olarak, ilçe merkezinde esnaf ziyaretinde bulunan Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, depremler de isyerleri hasar alan esnaflar için Emlak konut tarafindan geçtigimiz aylarda yapimina baslanan “Akçadag Çarsisi” için çalismalarin sürdügünü söyledi.



Yeni çarsi projesi kapsaminda 19 dönümlük bir alan üzerine 72 adet isyerinin yani sira 100 adette kalici konutun insa edilecegini belirten Milletvekili Ölmeztoprak, esnaf ziyareti sonrasinda Kotongölü Mahallesi’nde bulunan konteyner kenti ziyaret ederek vatandaslarin talep ve isteklerini dinledi.

Baspinar Mahallesi lökomarlar mevkiinde 9 Haziran’da TOKI tarafindan temeli atilan 316 kalici konut insaatinda 7 ayda yüzde 90 fiziki tamamlanmaya ulasildigini ifade eden Milletvekili Ölmeztoprak, yapimi hizla süren konutlarin 2024’ün ilk aylarinda hak sahiplerine teslim edilmesini hedeflediklerini belirtti.

Ilçe genelinde devam eden köy evleri çalismalari hakkinda da bilgiler paylasan Milletvekili Ölmeztoprak, “2 bin 173 köy evinin bin 50’sinde çalismalar hizla sürüyor. Insallah Akçadagli hemsehrilermiz ile birlikte tüm magduriyetlerinin giderildigi seneleri hep beraber görecegiz, yasayacagiz. Basta direktifleri ile sehrimizi asla yalniz birakmayan Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a, tüm bakanliklarimiza ve bagli birimlere tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA