Mevlana Cami Dualarla Açildi

Huzur Mahallesinde mahalle sakinlerinin organizasyonu, Bursa Büyüksehir ve Inegöl Belediyesi ile hayirseverlerin destegiyle ile 1 buçuk yil gibi kisa bir süre yapimi tamamlanan Mevlana Cami, dualarla ibadete açildi.

Mevlana Cami Dualarla Açildi
Huzur Mahallesi Atatürk Caddesinde mahalle sakinlerinin kurdugu ve Baskanligini Mahalle Muhtari Mehmet Salih Dayan’in yaptigi Mevlana Cami ve Kuran Kursu Yaptirma ve Yasatma Dernegi öncülügünde vatandaslarin ve hayirseverlerin katkilariyla hayata geçirilen Mevlana Cami, dualarla ibadete açildi. Bursa Büyüksehir Belediyesi ile Inegöl Belediyesi’nin de çevre düzenlemeleri ve çesitli yapim isleri ile destek verdigi camide kilinan ilk namaza ilçe halki yogun ilgi gösterdi.

2022 yilinda temeli atilan ve 1 buçuk yil gibi kisa bir sürede tamamlanan, 1640 metrekare alan içerisinde 350 metrekare zeminde yapilan caminin açilis törenine protokol üyeleri de katildi.

Cuma namazi öncesi yapilan mini törende, cami dernegi ve mahalle sakinleri adina AK Parti Meclis Üyesi Mahmut Özkan kisa bir selamlama konusmasi yapti. Özkan, “Huzur Mahallemizin sakinlerinin yaptiklari hayirlar devam ediyor. 2012-13 Yesil Cami, 2018-19 Selahattin Eyyubi Camii, 2023-24 Mevlâna Camisini yaptik. Bunlarin yaninda imam evleri, taziye evi ve kuran kurslari yaptik. Bu süreçte bizlerden hiçbir zaman destegini esirgemeyen Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Alinur Aktas’a ve Inegöl Belediye Baskanimiz Alper Taban’a tesekkür ediyorum. Insallah önümüzdeki yil da bir medrese projemiz var. Camimizin hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Inegöl Belediye Baskani Alper Taban, “Emegi geçen herkesten Allah razi olsun. Huzur Mahallemizde nüfus artiyor, beraberinde ihtiyaçlarimiz da ortaya çikiyor. Bu alanda da güzel bir eser kazandirilmis oldu. Biz de Inegöl Belediyesi olarak karinca kararinca destek olmaya çalistik. Geçmisteki binanin yikimindan temel kazilmasina, dolgusuna, çevre düzenlemesine varana kadar destek olmaya çalistik. Bizim yerimizde kim olsa aynisini yapacakti. Camilerimizin bizim hayatimizin merkezindeki yasam alanlari. Ecdadimiz da bunu böyle yapmis. Sehirlerin, mahallelerin kalbine camileri, medreseleri, kuran kurslarini yerlestirmis. Hayat buralardan baslamis. Bizler de destek vermeye devam edecegiz” diye konustu.

Son olarak kürsüye gelerek konusma yapan Kaymakam Eren Arslan ise, “Buranin temelini birlikte attik, çok kisa sürede de açmak nasip oldu. Camiler bizim hayatimizin merkezidir. Insallah bu güzel eserin burada yükselmesi kadar kiymetli olan manasina uygun olarak içinin her daim dolu olmasini, burada yapilan dualarin kabul olmasini temenni ediyorum. Hayirli ugurlu olsun” ifadelerinde bulundu.

Konusmalarin ardindan yapilan dualar esliginde caminin açilisi gerçeklestirildi.

Daha sonra ilk Cuma namazi kilinarak cami ibadete açildi.
Kaynak: İHA