Belediye Is- Sendikasi'nin Girisimleri Sonucu Yenipazar'da Esit Ise Esit Ücret Dönemi Basladi

Belediye Is Sendikasi Aydin Subesi’nin girisimleri ile Yenipazar Belediyesi’nde ‘esit ise esit ücret’ dönemi basladi. Yapilan sözlesme ile artik Yenipazar Belediyesi’nde ayni isi yapan Belediye’nin kadrolu çalisanlari ile belediye sirketinde çalisanlar esit ücret alacak.

Belediye Is- Sendikasi'nin Girisimleri Sonucu Yenipazar'da Esit Ise Esit Ücret Dönemi Basladi


Belediye Is Sendikasi Aydin Subesi tarafindan geçtigimiz hafta Söke Belediyesi ile yapilan sözlesme ile Avrupa normlarina uyun olarak haftalik çalisma saatinin 40 saate düsürülmesinin ardindan bu hafta da Yenipazar Belediyesi ile Türkiye’ye örnek olacak bir sözlesme imzalandi. Yapilan sözlesme ile çalisanlar arasinda esitsizlige neden olan ve is barisini olumsuz etkileyen kadrolu isçiler ile belediye sirketine bagli çalisanlar arasindaki ücret esitsizligi ortadan kaldirilarak her iki tarafin çalisanlarina da ayni ücretin ödenmesi sözlesme ile imza altina alindi.

“Türkiye’ye örnek olacak bir sözlesme”

Türkiye’deki 1003 Belediye’de en büyük sikintilarin basinda belediye sirket çalisanlari ile kadrolu çalisanlar arasindaki ücret esitsizligi geldigi geldigini belirten Belediye Is Sendikasi Aydin Sube Baskani Hidayet Yaman, “Yenipazar Belediyesi ile yaptigimiz sözlesme ile esit ise esit ücret anlayisini hayata geçirdik. Yani belediye sirket isçisinin tüm magduriyetlerini ortadan kaldirdik. Ücret, maas, sosyal hak, ikramiye gibi haklarda kadrolularda ne hak varsa sirket çalisanlarina da ayni hak verildi.

Sendika olarak esit ise esit ücret verilmesini çok önemsiyoruz. Çünkü ayni yerde ayni çati altinda ayni isi yapan kisiler arasinda uygulanan ücret ve sosyal haklardaki adaletsizlik, çalisma barisini da olumsuz etkiliyor. Bu durum is verimini de olumsuz etkilediginden belediyedeki is verimi de düsüyordu. Bu uygulama ile belediyelerdeki is veriminin artacagini ve çalisanlarin baris içerisinde çalisacaklarina inaniyorum. Bu nedenle bu uygulamayi baslatan Yenipazar Belediye Baskani Yüsran Erden’i tebrik ediyorum” dedi.



Açiklamasinda tüm ilgili ve yetkililere de seslenen Belediye Is Sendikasi Aydin Sube Baskani Hidayet Yaman, “Bu güzel örnegin tüm Türkiye’deki tüm belediyelerde uygulanmasini talep ediyoruz. Belediye sirketlerinde çalisan isçiler üvey evlat degildir. Yasal düzenleme ile ülkedeki belediye sirket isçilerinin kanayan yarasi olan bu sorunun bir an önce çözülmesi hem çalisanlar hem de belediyelerdeki is verimliliginin artmasi bakimindan büyük tasimaktadir” diye konustu.

Kaynak: İHA