Bagcilar'da, Ece Sitesi'nin Yikimina Baslandi

Bagcilar’da, kentsel dönüsüm çerçevesinde Yenimahalle’de yapilacak toplam 395 birimin insa edilecegi binalarin yikimi basladi.

Bagcilar'da, Ece Sitesi'nin Yikimina Baslandi
Bagcilar Belediyesi tarafindan kentsel dönüsüm çerçevesinde Yenimahalle’de riskli alan olarak tespit edilen 35 yillik Ece Sitesi ve çevresi için yikim töreni düzenlendi.

326 bagimsiz birimden olusan Ece Sitesi ve çevresinin yikimina yapilan törene Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, canli yayinla baglanirken, Belediye Baskani Abdullah Özdemir ve Ilçe Kaymakami Abdullah Uçgun hazir bulundu. Yenimahalle’deki 1586, 1587 ve 1588. Sokaklari kapsayan 11 bin 402 metrekarelik alanda 297’si konut ve 29’u isyeri olmak üzere 326 bagimsiz birim bulunuyor. Yikimina baslanan bölümlerin yerine 365’i konut ve 30’u isyeri olmak üzere 395 bagimsiz birim insa edilecek.

Yikim öncesinde konusan Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir, "Bagcilar’da Cumhurbaskanimizin iradesiyle bakanlarimizin gayretleriyle Bagcilar Belediyemizin çalismalariyla büyük bir kentsel dönüsüm hamlesi oldugunu ifade etmek istiyorum. Göreve geldigimiz günden bu yana sadece 21 aylik süreç içinde Bagcilar’da ruhsatini vermis oldugumuz bagimsiz bölüm sayimiz 11 bini buldu. Su anda ruhsatlari devam eden bagimsiz bölüm sayimiz da 3 bin civarinda. Insallah yakin zamanda onlarin da ruhsatini verip insaatlarina baslayacagiz. Bugün çok mutlu oldugumuz kentsel dönüsüm çalismasina imza atiyoruz. Ece Site’mizde 393 bagimsiz bölümümüzün toplam etrafiyla birlikte yikimini gerçeklestiriyoruz. Yakin zamanda bakanligimiz tarafindan Demircan Site’miz ve etrafindaki büyük kentsel dönüsüm çalismalarimizin da hiz kazanacagini ifade etmek istiyorum. Yine Emlak konutumuzla birlikte 2 ayri bölgede de hizli bir çalisma yürüttügümüzü söylemek istiyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA