Antalya'da Bimekanlara Sicak Yuva

Antalya’da soguk kis günlerinde sokakta yasayan vatandaslar sicak yuva ortaminda agirlaniyor. Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan 10 Ekim 2023 yilinda yeniden faaliyete geçen Bimekan Barinma Merkezi’nde 82 evsiz vatandas misafir ediliyor.

Antalya'da Bimekanlara Sicak Yuva
Bimekan Barinma Merkezinde emniyet güçlerine ve zabita ekiplerine veya bireysel olarak basvuru yapan vatandaslara, saglik, giyim, yemek, dus, çamasir ve temel barinma gibi birçok imkan saglaniyor. Toplamda 82 yatak kapasitesi olan birimde son 2 ay içerisinde 250 evsiz vatandasa barinma imkâni sunuldu.

"Her türlü imkan saglaniyor"

Bimekan Barinma Merkezinden faydalanan 55 yasindaki Murat Demirkapi da bu tarz barinma merkezlerinin her yerde olmasinin gerektigini vurgulayarak, “Buradaki çalisanlarimizdan Allah bin kere razi olsun. Burada sicak çorbamiz, yemegimiz çikiyor ve tüm imkanlarindan faydalanabiliyoruz. Günlük ihtiyaçlarimizi da karsilayabildigimiz bir yer. Buradaki çalisan tüm arkadaslardan da memnunuz. Bu tarz yerlerin her yerde olmasi gerek. Antalya Büyüksehir Belediyesi böyle bir imkân sagladigi için emegi geçen herkesten Allah razi olsun” diye konustu.



"Burasi evimiz oldu"

Bir diger Bimekan sakini olan ve 2020 yilindan beridir Bimekan Merkezinde kalan Ismail Davran ise barinma merkezinin tüm yasam sartlarini karsiladigini söyleyerek, "Burasi sicak bir yuva oldu. Sokakta kalan bizim gibi vatandaslarin bu tarz mekânlarin degerini bilmesi lazim. Belediyemiz bizlere böyle bir imkân sagliyor. Bütün arkadaslarim ve sahsim adina baskanimiz Muhittin Böcek’e tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA