AK Parti Milletvekili Hulusi Akar Açiklamasi 'Güçlü Türkiye Için Milli Ve Manevi Degerlere Sahip Çikmak Zorundayiz'

Kayseri’de Sehitler Cami ve Kur’an Kursu’nun açilis töreninde konusan TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, "Güçlü Türkiye için milli ve manevi degerlere sahip çikmak zorundayiz” dedi.

AK Parti Milletvekili Hulusi Akar Açiklamasi 'Güçlü Türkiye Için Milli Ve Manevi Degerlere Sahip Çikmak Zorundayiz'
Melikgazi Belediyesi ve hayirsever is birligi ile yapimi tamamlanan Sehitler Cami ve Kur’an Kursu törenle hizmete açildi Türkiye’de en çok tesis yatirimi yapan belediye olduklarini söyleyen Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu, “Sayiyi nazar degmesin diye söylemiyorum ama Türkiye’de en fazla okul, cami, Kur’an Kursu ve diger yatirimlari yapan belediyeyiz. Sadece cami degil, Türkiye’de en fazla okul yapan belediyeyiz. Tam 21 oldu. Hemen camimizin arkasinda Baktir ailesinin yaptirdigi bir okul var ve kendilerine çok tesekkür ediyorum. Kayseri’nin belki de en güzel, en nitelikli okullarindan fen liselerinden bir tanesini yaptik. Insallah orasi da yavrularimizin gelecegine hitap edecek. Yine temelini attigimiz ve kayseri açisindan son derece büyük önem tasiyan Havacilik ve Uzay Lisesi’nin de su anda kaba insaati bitti ve ince insaatina basladik. Dolayisiyla bu insaatlarimiz devam edecek. Ayni zamanda tam 15 tane saglik ocagini Melikgazimize kazandirdik. Su anda saglik ocagi ile ilgili bir ihtiyacimiz kalmadi. Biz mahallelerimize çok sik Akil Küpü ismini verdigimiz kütüphaneler açiyoruz. Bunlarin sayisi da tam 15 oldu. Bir de parklar konusunda da iddialiyiz. Göreve geldigimizde 2 milyon 250 bin metrekare yesil alana 2 milyon metrekare daha ilave ederek, 270 park yaparak ve ‘fidan degil agaç dikiyoruz’ diyerek 5, 10, 40 yasindaki agaçlari naklederek Melikgazimizi daha yesil bir hale getirdik. Insallah bu çalismalarimiz sizlerin destekleriyle devam edecek. Ben burada tekrardan emegi geçen Davut Bayirbasi ve ailesine, hayirseverlerimize tesekkür ediyorum” dedi.

Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, “Bizler her konuda biriz, beraberiz. Insallah bu birlikteligimizi mevlam nasip eder, sizler de teveccüh ederseniz yine el birligi ile gelecege tasima yönünde irade gösterecegimizi belirtiyorum. Davut kardesim gerçekten sen güzel bir insansin. Kabe’de bile buranin kaygilarini çeken, bu güzel evlatlari yetistiren Bayirbasi ailesi bizim için gerçekten önemli ve anlamli. Dualarimiz sizlerle iyi ki varsiniz” ifadelerini kullandi.

“Büyük ve güçlü Türkiye için milli ve manevi degerlere sahip olmak mecburiyetindeyiz”

TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar da konusmasinda, “Büyük ve güçlü Türkiye’den bahsediyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye olabilmek için herkesin bildigi gibi milli ve manevi degerlerine sahip, degerler sistemine sahip bir topluluk olmak mecburiyetindeyiz. Öyle olursa tek yumruk, tek yürek olursak, bütün problemlerin ve sorunlarin üstesinden geliriz. Onun için bu milli ve manevi degerlerimizden birinin de yapildigi yer camilerimizdir, Kur’an kurslarimizdir. Dolayisiyla bu gençlerimize gelecek nesillere özellikle yatirim yapmak bakimindan bu tesislerin, kurumlarin ve bu yerlerin önemi çok büyük. Buralarda bizim mutlaka yapmak birinci is ondan belki daha da önemlisi buranin etkili sekilde de kullanilmasi lazim. Gençlerimizin ve halkimizin buralardan istifade etmesi lazim. Milli ve manevi degerlerimizi güçlendirmek, bunlarla alakali kendimizi gelistirmek ve bunlari iyice yaymak bakimindan önemini hepimiz biliyoruz. Diger bir husus da hiçbir millette olmadigi kadar asil milletimiz sehide ve sehitlige önem verir. Sehitlik rütbelerin en büyügü bizler için. Bayraklari bayrak yapan üstündeki kandir, toprak eger ugrunda ölen varsa yani sehit varsa vatandir. Sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Onlari her zaman saygi ve hürmetle aniyoruz. Nitekim caminin isminin de bu sekilde verilmesi yine sehitlerimize olan sayginin bir ifadesidir. Ayrica bu konularda sadece devletimizden bir sey beklemeyecegiz. Burada oldugu gibi, hayirsever ailelerin yaptigi gibi elimizden geldigince gençlerimizin ve milletimizin gelismesine, egitimine ve ögrenimine katki saglamak bakimindan elimizden gelen gayreti gösterdik, gösterecegiz” dedi.

Konusmalarin ardindan dua edilmesinden sonra protokol ve çocuklar tarafindan kurdele kesimi yapildi.

Düzenlenen açilis törenine TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Kayseri Ticaret Odasi (KTO) Yönetim Kurulu Baskani Ömer Gülsoy, protokol üyeleri, hayirsever Bayirbasi ailesi ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA