Kars'ta Mahsur Kalan 4 Hasta Kurtarildi

Kars’ta köylerde mahsur kalan 4 hasta ekiplerce kurtarildi.

Kars'ta Mahsur Kalan 4 Hasta Kurtarildi
Kars’in Arpaçay ilçesinde etkili olan siddetli tipi nedeniyle 18 köy yolu ulasima kapanirken, köylerinde rahatsizlanan 1’i çocuk 4 hasta imdadina Arpaçay Özel Idare ekipleri yetisti. Yollari kapali bulunan hastalar için seferber olan Özel Idare ekipleri bir taraftan ambulanslarin yolunu açarken, diger taraftan da hastalari bir an evvel hastaneye yetistirmek için canla basla mücadele etti. Özel Idare ekiplerinin yollari açmasiyla saglik ekipleri köylere ulasarak hastalari aldi.

Babasini hastaneye ulastiran ekiplere tesekkür eden Tasbasi köyünden Yusuf Masa, “Yasli olan babami hastaneye getirmek için Özel Idare ekiplerine yolu açtirdik. Ellerinden gelen fedakarligi gösterdiler. 112 Acil personeliyle birlikte Arpaçay Devlet Hastanesi’ne ulasimimiz saglandi. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin” dedi.

Arpaçay Özel Idaresi Santiye Sefi Ali Çobanoglu, tipinin baslamasiyla birlikte ekiplerin seferber oldugunu söyledi.

Çobanoglu, "Biz tipi baslarken ekip arkadaslarimizi santiyede beklemeye aldik. Sabah saatlerinde 112 Acil vakalarimiz vardi. Bugün 4 vakaya müdahale ettik. Allah devletimize zeval vermesin 7/24 halkimiza hizmet etmek için görevimizin basindayiz. 112 Acil Servis ekiplerimizle vakalara ulasarak hastaneye ulastirdik” diye konustu.

Öte yandan bölgede yüksek kesimlerde tipi etkisini sürdürürken kent genelinde 83 köy yolu ulasima kapali bulunuyor. Il Özel Idaresi ekipleri köy yollarini ulasima açmak için yogun çaba gösteriyor.
Kaynak: İHA