Bodrum'dan Hatay'a Anlamli Destek
Bodrum Belediyesi tarafindan 6 Subat’ta gerçeklesen büyük felaketin birinci yil dönümü dolayisiyla Hatay Arsuz’a ziyaret düzenlendi.

Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlügü tarafindan 5 Subat Pazartesi Günü Bodrum’dan otobüs kaldirilarak Hatay Arsuz’a gidildi. Vatandaslar, belediye personelleri ile Mugla 911 Arama Kurtarma Ekiplerince gerçeklestirilen ziyarette 6 Subat depremi dolayisiyla bölge halkina bassagligi dileklerinde bulunuldu.
6 Subat sabahi Arsuz’a varan ekip, Bodrum’dan getirilen ihtiyaç malzemelerini Hatay- Arsuz Kardeslik Kentine teslim etti. Konteyner kentte yasamini sürdüren vatandaslar ile görüsen ekip, yasam sartlari hakkinda da bilgiler aldi.
Bodrum ekibi, Arsuz Kaymakamliginda gerçeklesen 6 Subat Depremzedeleri Anma Programina da katildi.
Törende konusan Arsuz Kaymakami Haci Hasan Gökpinar Bodrum’a destekleri dolayisiyla tesekkür ederken, “Özellikle Bodrum Belediyesi depremin ilk anindan arama kurtarma ile basladi.
Temmuzun ortasina kadar lojistikle, personeliyle bize yardim etti. Belediye baskani, çalisanlar ve tüm Bodrumlulara tesekkür ediyorum” dedi.
Hatay- Arsuz Kardeslik Kenti, 6 Subat 2023 deprem felaketinin ardindan Bodrum Belediyesi tarafindan çadir kent olarak kuruldu. Sonrasinda vatandaslarin daha iyi sartlarda yasamini sürdürmesi için konteyner kente dönüstürülen alanda 290 konteynerde 800 deprem magduru vatandas yasamini sürdürüyor.
