Varto'da Miraç Kandili Idrak Edildi

Mus’un Varto Müftülügü tarafindan düzenlenen Miraç Kandili programi yogun ilgi gördü.

Varto'da Miraç Kandili Idrak Edildi
H. Kaya Özer Camii’nde düzenlenen programa Varto Ilçe Müftüsü Fatih Arslan, Imam Hatipeler, lise ögrencileri ve vatandaslar katildi.

Ilçe Müftüsü Fatih Arslan’in sohbetiyle program basladi.

Programda konusan Varto Müftüsü Fatih Arslan, günün anlam ve önemine deginerek, "Üç aylar mevsiminin manevi hayatimiza getirdigi bereketle birlikte dini hayatimizda önemli bir yeri olan Isra ve Miraç gecesine ulasmanin mutlulugu içerisindeyiz. Isra ve Miraç, Sevgili Peygamberimiz Hazret-i Muhammed’in (SAV) kutlu yolculugunun ve Rabbi ile bulusmasinin adidir. Bu mübarek gecede elimizi ve gönlümüzü uzanabilecegimiz herkese açmaliyiz. Bu gece Peygamberimizi hatirlayip O’nu anacagiz. Özellikle geçen yil yasamis oldugumuz depremde hayatini kayip eden bütün kardeslerimize rabbinden rahmet, geride kalan bütün hasta kardeslerimize acili kardeslerimize sabirlar diliyorum. Rabbim bizleri böyle musibetlerden afetlerden muhafaza eylesin. Vatanimizi her türlü dahili harici saldirilardan her türlü semavi arzi felaketlerden afetlerden muhafaza eylesin. Kandilimizi her zaman Müslümanin Miraci salatidir siariyla hep namaz ile yükselmeyi usul ile hayatini sekillendirmeyi Rabbim Allah deyip istikamet üzerinde kalmayi hepimize nasip eylesin" dedi.

Program, Imam Hatiplerin Kur’an-i Kerim ve ilahiler okumasi ve yapilan dualarin ardinda kilinan yatsi namaziyla sona erdi. Hayirsever getirdikleri hayirlari dagittilar.
Kaynak: İHA