Nazilli'de Depremzede Ögrenciler Protokolle Yemekte Bulustu

Nazilli Kaymakamligi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan Kahramanmarasli depremlerin ardindan ilçeye gelerek ögrenim gören depremzede ögrenciler yemekte protokol bir araya geldi.

Nazilli'de Depremzede Ögrenciler Protokolle Yemekte Bulustu
Kahramanmaras merkezli depremlerin 1’nci yildönümünde ülke genelinde acilari paylasmak ve yaralarini sarmak için etkinlikler gerçeklestirilmeye devam ediyor. Depremin ardindan binlerce vatandas evini birakip baska sehirlere göç etti. Felaketin ardindan Nazilli’ye gelen binlerce vatandas, yeni hayatlar kurarak hayatlari kurdular. Nazilli ilçe merkezinde bulunan 40 okulda 190 depremzede ögrenci egitimlerine devam ediyor. Aydin Il Milli Egitim Müdürlügü, Nazilli Kaymakamligi ve Nazilli Ilçe Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde depremzede ögrenciler ögretmenlerinin himayesinde yemekte bulustu. Sehit Sümer Deniz Anadolu Imam Hatip Lisesi’nde gerçeklestirilen etkinlikte, ilçe protokolü, ögrencilerle bulusarak birlikte yemek yedi. Sicak ve samimi bir ortamda geçen etkinlikte protokol üyeleri depremzede ögrencilerle sohbet ederken, etkinligin sonunda ögrencilere hediyeler verildi.

Nazilli’de bin 117 depremzede bulundugunu dile getiren Nazilli Kaymakami Sedat Sirri Arisoy, “Bugün 6 Subat depremlerinin sene-i devriyesinde hala acilarimiz sicak. Fakat sevinçlerimizle acilarimizi azaltmaya çalisiyoruz. Dünden bugüne kadar memleketimizin her noktasinda oldugu gibi Nazilli’miz de elinden gelen yardimi sunmak için çaba sarf etti. Bugün de Valiligimizin himayesinde Nazilli’de ögrenim gören ögrencilerimizle bir araya geldik. Onlarla elimizden gelen en yüksek seviyede bir arada olarak ihtiyaçlarini karsilama çabasindayiz. Nazilli’mizde bin 117 depremzede vatandasimiz bulunmakta. Devletin bütün imkanlarini kendilerine seferber etmekteyiz. Bundan sonra da acilarimizi en aza indirmek ve özellikle çocuklarimizin egitimlerini en iyi sekilde tamamlamalarini saglamak amaciyla elimizden gelen her türlü gayreti sarf edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA