Baskan Hürriyet, Deprem Gönüllüleriyle Bulustu

Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Izmit’teki yardim kampanyalarina katilan gönüllülerle bir araya geldi. Hürriyet, "Siz degerli yurttaslarimizin hepsi Izmit’in yüregi ve umudu oldunuz. Her biriniz insanligin gerçek kahramanlarisiniz" dedi.

Baskan Hürriyet, Deprem Gönüllüleriyle Bulustu
Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, 6 Subat 2023’te Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler sonrasinda Izmit’ten deprem bölgesine yardim göndermek için özveriyle çalisan gönüllülerle bulustu. Türkiye’nin bir deprem bölgesi oldugunun altini çizerek, herkesi sorumluluk almaya davet eden Hürriyet, özverili çalismalarindan dolayi gönüllülere tesekkür etti. Baskan Hürriyet, "1999 depreminin acilarini en iyi bilen kent olarak Kahramanmaras depremini yüreklerimizde derin bir hüzünle aniyoruz. Izmit olarak acinin ne demek oldugunu, yikimin ve kaybin ne kadar derin izler birakabilecegini çok iyi biliyoruz. 1999 yilinda yasadigimiz deprem hafizlarimizda tazeligini koruyor. Ülkemiz maalesef deprem ülkesi. Ne zaman nerede deprem olacagini bilmiyoruz. Sürekli deprem gerçegiyle yüz yüzeyiz. 6 Subat’ta maalesef 11 ilimizi etkileyen depremlerle geçmisteki acilarimiz yeniden canlandi. Hayatini kaybeden bütün yurttaslarimiza Allah’tan rahmet diliyorum. Böyle acilarin bir daha yasanmamasi en büyük temennimiz. Yasam mücadelesi veren depremzede yurttaslarimiza geçmis olsun diliyoruz" dedi.



"Sadece maddi yardim degil, ayni zamanda manevi destekler de sundunuz"

Yardimseverlerle birlikte depremzedelerin yaralarini sarmak için çalistiklarini belirten Hürriyet, "Umudun ve insanligin yüzünü gördük aslinda. Her kentte müthis bir enerji ile deprem bölgesine yardim etmek için milyonlarca insan bir araya geldi. Birlikte daha güçlü oldugumuzu, iyilesebilecegimiz bilmek kiymetli. Deprem sürecinde gönüllü olarak çalisan siz degerli yurttaslarimizin hepsi Izmit’in yüregi, umudu ve kahramanlaridir. Deprem haberini aldigimiz saatten itibaren hep birlikte harekete geçtik. Deprem yardimlarini sizlerin de destegiyle organize ettik. Ekip arkadaslarimizla birlikte Kahramanmaras, Hatay ve Adiyaman basta olmak üzere bölgeye giderek tüm imkanlarimizla yardim etmeye çalistik. Sizler de Yunus Emre Kültür Merkezi’nden Kardes Eller Gida Bankasi’na kadar kurdugumuz yardim noktalarina kosarak seferberlik ruhu içerisinde hareket ettiginiz. 630 kayitli gönüllümüz ve daha da fazlasi ’Sizi en iyi biz anlariz’ diyerek yiyecekten giyime, saglik malzemesinden hijyen ürünlerine kadar her türlü ihtiyacin toplanmasinda, paketlenmesinde ve ulastirilmasinda özveriyle çalisti. Depremzedelere sadece maddi yardim degil, ayni zamanda manevi destekler de sundunuz. Çadir kentlerde, sahra asevlerinde, yemeklerin pisirilmesinden, psikososyal destege kadar pek çok alanda herkes insanüstü bir çaba gösterdi. Çocuklarin gülümsemelerini geri kazandirmak için düzenlenen etkinliklerde onlarin yüzündeki tebessüm olup hep birlikte umut olmaya çalistik. Sizler her biriniz insanligin gerçek kahramanlarisiniz. Her karanlik gece mutlaka aydinlik bir sabaha uyanir. Sizlerin varligi bu karanlik geceyi aydinlatan, umut isiklarini yakan mesaleler gibiydi" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA