Erzincan Güne Kar Yagisiyla Uyandi

Erzincan’in güne kar yagisiyla uyanmasiyla sehirde soguk hava etkisini azaltirken yariyil tatilinin sona ermesiyle okulun yolunu tutan çocuklar kar sevinci yasadi.

Erzincan Güne Kar Yagisiyla Uyandi
Gece ve sabah saatlerinde soguk havanin etkili oldugu Erzincan’da vatandaslar güne karla uyandi. Kar yagisiyla birlikte sehir merkezi beyaz örtüye büründü, hava yumusadi. Evlerinden disari çikan vatandaslar araçlarinin üzerindeki kari temizleyerek yola koyuldu. Yariyil tatilinin sona ermesiyle birlikte bugün okul yolunu tutan ögrenciler, hem okullarin açilmasi hem de kar yagisiyla çok mutlu olduklarini belirtti.

Beyaza bürünen okul bahçesi, ögrencilerle birlikte renkli görüntü olusturdu. Yüksek kesimlerde karla mücadele ekipleri kar küreme ve tuzlama çalismasi yaparak sehirlerarasi yollari açik tuttu.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügü ekiplerince yapilan son degerlendirmeye göre, bölge genelinde bugün hava parçali ve çok bulutlu; sabah saatlerinden itibaren aralikli kar yagisli geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayi görülecek. Hava sicakligi mevsim normalleri civarinda seyredecek. Rüzgar güneyli yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, ögle saatlerinde rüzgârin yer yer kuvvetli (40-50 kilometre/saat) esecek.

Çig uyarisi

Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çig tehlikesi bulundugundan, yetkililerin ve vatandaslarin tedbirli olmalari konusunda uyarida bulunuldu.
Kaynak: İHA