Depremde Ölen Milletvekili Yakup Tas'i, Oglu Anlatti

6 Subat Depremi’nde hayatini kaybeden AK Parti 27. Dönem Adiyaman Milletvekili Yakup Tas’i, oglu Kaan Tas anlatti.

Depremde Ölen Milletvekili Yakup Tas'i, Oglu Anlatti
6 Subat depreminde AK Parti 27. Dönem Adiyaman Milletvekili Yakup Tas ve ailesinden 27 kisi ayni apartmanda hayatini kaybetti.

Depremden bir gün önce Danismani Ahmet Demir’in nisan töreni için Ankara’dan Adiyaman’a gelen Milletvekili Yakup Tas, 6 Subat depremine aile apartmaninda yakalandi. Depremde bina yikildi. Yakup Tas ve esi Emine Hanim Tas’in da içinde bulundugu 27 akrabasi bu binanin enkazinda kalarak hayatini kaybetti.

Yakup Tas ve yakinlari enkazdan çikartilarak merkeze bagli Börgenek köyündeki aile mezarligina defnedildi.

Babasinin mezari basina gidip dua eden Yakup Tas’in oglu Kaan Tas, babasini anlatti.

Kaan Tas, “Danismani Ahmet Demir’in nisan merasimi için Adiyaman’a gelmisti. Nisani yaptik, bir gün sonrada deprem felaketine aile apartmaninda yakalandi. Babamla beraber toplam 28 kisi vefat etti. Babami depremin ikinci günü saat 14.00-15.00 civarinda çikartabildik. Annem, yegenlerim, amcalarim, kuzenlerim rahmetli oldu. Babam kendi halinde, toplumun içinde olan bir insandi. Insanlar tarafindan sevilen ve sayilan bir insandi. Içerisinde kirginligi olmayan hosgörülü bir insandi. Herkesten bunu duymak bizi sevindiriyor. Bize bu yolda güzel bir miras birakti. Biz de onun mirasini devam ettirmeye çalisacagiz” dedi.

Kaynak: İHA