Bitlis'te Yola Düsen Kayalar Trafik Akisini Durdurdu

Bitlis-Baykan karayolunun 40’inci kilometresinde yola düsen toprak ve kayalardan ötürü trafige kapatilan yolda uzun araç kuyruklari olustu.

Bitlis'te Yola Düsen Kayalar Trafik Akisini Durdurdu
Heyelan nedeniyle jandarma ve trafik ekiplerinin bölgede güvenlik aldi, karayollari ekipleri ise yola düsen kaya parçalari için temizlik çalismasi yürüttü. Ancak bölgede bulunan kayalar yolu kullanan araçlar için tehlike olusturdugu için Bitlis Valisi Erol Karaömeroglu’nun talimatiyla bölgeye giden AFAD ekipleri yaptiklari incelemenin ardindan kayalarin yikilmasina karar verdi.

AFAD Bitlis Il Müdürü Erdal Tunçtan, gazetecilere yaptigi açiklamasinda, “Bu aksam saatlerinde Bitlis-Baykan karayolunda heyelan ve kaya düsmesinden dolayi maalesef yolu kapatmak zorunda kaldik. Kara yollari ekipleri yolu temizlediler ancak, yukaridaki büyük kayalar tehlike arz ettigi için sayin valimizin talimati ile biz yolu tekrar kapatmak zorunda kaldik. Gelecek olan is makinesiyle birlikte ve kayalarin düsürülmesiyle tekrar temizlik yapilip yolumuzu açmis olacagiz. Dolayisiyla vatandaslarimizin biraz daha sabirli olmalarini istiyoruz. Zira büyük kayalarin inmesi durumunda tehlike arz ettigi için ve onlarin güvenligi için biz yolu kapatmak durumunda kaldik. DSI, özel idare ve karayollari ile birlikte yolu temizleyip tekrardan yolu açmis olacagiz” diye konustu.

Kapanan yolda bekleyen tir soförü Ilhan Çaglar, “Aksamüstü buraya geldik. Yolda heyelan olmus, 2-3 saattir burada bekliyoruz. Ekipler geldi, yolu temizlediler. Herhalde kayada çatlama var. Düsme tehlikesi oldugu için kimse riske girip izin vermiyor” diye konustu.

Bitlis’in Tatvan ilçesinden bims yükleyip Hatay’a giden tir soförü, "Aksam 21.30’dan beri burada bekliyoruz. Yol su an kapali durumda. Yolu temizlediler ama yukaridaki kayada çatlak var. Çatlaktan dolayi bekliyoruz” dedi.

Yol kenarindaki kayalarin yola düsmemesi için DSI Bitlis Subesine ait is makinesi bölgeye getirilerek düsme tehlikesi bulunan kayalar yikilarak karayollari ekiplerinin temizlik yapmasinin ardindan yol kontrollü olarak yeniden trafige açildi.
Kaynak: İHA