Irak'ta 3 Günlük Yas Ilan Edildi

Irak hükümeti, ABD’nin dün gece düzenledigi ve 16 kisinin hayatini kaybettigi hava saldirilarinin ardindan ülke genelinde 3 günlük yas ilan edildigini açikladi.

Irak hükümeti, ABD’nin Ürdün’deki saldiriya karsilik Irak’ta bulunan Iran destekli Sii Hasdi Sabi güçlerine gerçeklestirdigi misilleme saldirisinin ardindan yeni bir açiklama yapti. Irak Basbakani Muhammed Siya Sudani’nin Basin Ofisi’nden yapilan yazili açiklamada, ABD tarafindan Anbar’in Akasat ile el-Kaim kasabalarinda düzenlenen ve güvenlik güçleriyle sivilleri hedef alan saldirilarda hayatini kaybedenler için basbakanin verdigi talimat dogrultusunda ülke genelindeki tüm kurumlarda 3 günlük yas ilan edildigi bildirildi.



CENTCOM 85 hedefin vuruldugunu açiklamisti

ABD Merkez Kuvvetler Komutanligi (CENTCOM), Irak Islami Direnisi’nin Ürdün’de düzenledigi ve 3 ABD askerin ölümü ve 40’tan fazla askerin yaralanmasiyla sonuçlanan saldiriya yanit olarak gerçeklestirilen operasyonda, Suriye ve Irak’ta Iran devrim Muhafizlari ile Iran yanlisi Irakli Sii milis gruplarina ait 85 hedefin vuruldugunu açiklamisti. Irak hükümeti Sözcüsü Basim el-Avvadi ise, ülkenin batisindaki Anbar kentindeki güvenlik güçlerini hedef alan ABD hava saldirisinda 16 kisinin öldügünü ve 25 kisinin de yaralandigini açiklamisti.
Kaynak: İHA