ETSO Meclisi Ankara'da

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi (ETSO) Meclis üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) tarafindan 3-4 Subat 2024 tarihleri arasinda düzenlenecek Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri’ne katilmak üzere Ankara’ya gitti.

ETSO Meclisi Ankara'da
ETSO Yönetim Kurulu Baskani ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalin ve Meclis Baskani Gökhan Yilmaz’la birlikte Ankara programina baslayan ETSO Meclis üyeleri ilk olarak önceki dönem Saglik Bakanlarindan Prof. Dr. Recep Akdag’la aksam yemeginde bir araya geldi.

Baskan Özakalin’dan Akdag’a tesekkür

Yemegin ardindan bir konusma yapan Baskan Özakalin, ETSO’nun davetine icabet eden Prof. Dr. Akdag’a tesekkür etti. Baskan Özakalin konusmasinda su ifadelere yer verdi; “Her zaman is dünyamizin sorunlarini yakindan takip eden Sayin Bakanimiz, meselelerin çözümü için yol gösterip, bir araya geldigimiz her firsatta tecrübelerini bizlerle paylasiyor. 2. Organize Sanayi Bölgemizdeki çalismalarimizda ve 6. Tesvik Bölgesi kapsamina alinmamiz için yaptigimiz birçok çalismada kendisinin çok büyük desteklerini gördük. Bugünkü programimizda da degerli Meclis üyelerimiz Sayin Bakanimizla bir araya gelip, kendisiyle istisare etme imkani buldu. Bir kez daha Sayin Bakanimiza ilgi ve alakasindan dolayi Odamiz adina tesekkür ediyorum.”

Akdag; "Is insanlarimiz, sehrin kahramanlari"

Prof. Dr. Recep Akdag’da konusmasinda, her türlü sartta memleketine yatirim yapmaya çaba gösteren is insanlarini ‘Sehrin Kahramanlari’ olarak nitelendirdigini belirterek, “Fedakarlik gösterip sehrinde kalan, yatirim yapip yaptigi istihdam saglayan siz degerli is insanlari her türlü takdirin üzerindedir” dedi.

Akdag sunlari söyledi; “Hep bir arada olalim. Güçlerimizi, sermayelerimizi birlestirip ortak akilla hareket edelim. Insallah 2. OSB’deki çalismalar en kisa sürede tamamlanacak ve sehrimiz için ciddi bir sanayi hamlesi baslamis olacak. Ihtiyaç duyulan ek araziyle ilgili de en yakin zamanda netice alinacagina inaniyorum. Gönül ister ki, 3. ve 4. OSB’ler yapilsin. Disarda gelen yatirimcilar elbette bizim için kiymetli En azindan istihdama büyük katki sagliyor. Ancak sehrimizin yatirimcilari da bizim için çok degerli. Ancak söyledigimiz gibi sermaye ve akil birligi yapip daha güçlü bir yapiyla yola çikmaliyiz. Göç oldugu müddetçe büyük sehirler artik yasanmaz hale geliyor. Bu sebeple kendi sehirlerimizde yatirim yapmanin, üretmenin ve istihdam saglamanin yollarini aramaliyiz”

Erzurum için her zaman çalismaya devam edecegini belirten Prof. Dr. Akdag, tecrübelerini paylasmaya ve sehrin gelecegine katki sunmaya çaba gösteren her kisi ve kurulusa da elinden gelen destegi sunmayi sürdürecegini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA