ÇKA, Girisimcileri Yatirimcilar Ile Bulusturdu

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Çukurova Kalkinma Ajansi (ÇKA) bölgede girisimcilik ekosistemini gelistirmeye devam ediyor. ÇKA tarafindan Adana’da girisim sermaye fonlari, melek yatirimcilar, girisimciler ve ekosistem paydaslarinin katilimi ile “Çukurova Yatirimci-Girisimci Bulusmasi” etkinligi düzenlendi.

ÇKA, Girisimcileri Yatirimcilar Ile Bulusturdu
Ajansin yürüttügü Genç Girisimci Destek Programini basariyla tamamlayan girisimcilerin sahne aldigi etkinlikte, ekosistem paydaslari ile girisimcilik ortami degerlendirildi ve gelecege iliskin planlar yapildi.

ÇKA Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran açilis konusmasinda, ajansin uzun yillardir girisimcilik konusunda çalistigini belirterek, ajansin bu konudaki faaliyetleri hakkinda bilgilendirmede bulundu.

Duran, “Üniversiteden veya liseden mezun olan gençlerimiz devlette memur olmayi veya kurumsal bir sirkette maasli çalismayi hayal ediyorlar. Biz ise bu gençlerimizin maasli is arayanlar degil de is fikirleri hayal eden, ürün ve hizmet tasarlayanlar olmalarini ve bu hayal ettikleri yolda da uygun egitim ve finansal desteklere erismelerini istiyoruz. Son 20 yilda bahsettigimiz bu çerçevede çok fazla atilim ve gelisim olmakla beraber, bölgemizde gençlerimizin girisimcilikle ilgili hayallerini gerçege dönüstürecek entegre bir program uygulanmamisti. Ilk defa Ajansimiz tarafindan uygulanan bu programin bugün son asamasini sizlerin de katilimi ile hayata geçirmis olmaktan dolayi mutluyuz” seklinde konustu.

Adana Sanayi Odasi Baskani Zeki Kivanç, ekonomik büyümenin en önemli iki yapi tasindan birisinin girisimcilik, digerinin ise yenilik-inovasyon oldugunu belirtti.

Kivanç, Türkiye’de girisimciliginin ekonomi üzerindeki etkisinin kavranmasinin sevindirici oldugunu belirtti.

Girisimcilere seslenen Kivanç, "Büyük düsünün. Unutmayin ki her sey hayalle basliyor. En özgür oldugumuz alan bizim hayalimiz. Kimse bizim hayalimize engel olamiyor. Kendinize hedef koymaniz çok önemli" ifadelerini kullandi.

Mentor ve Yatirimci Nuri Murat Avci, Türkiye’de girisimcilikte devlet desteginin çok önemli oldugunu belirterek, girisimcilere tavsiyelerde bulundu.

Konusmalarin ardindan, VUCA Leaders Nuri Murat Avci moderatörlügünde, TRAngels’den Hale Umul, Teknopark Istanbul’dan Ahmet Kerim Nalbant, WePlay Ventures’ten Burak Yilmaz, Domino Ventures’ten Yagiz Karadeniz’in konusmaci olarak katildigi Girisimcilik Ekosistemi Nasil Gelistirilir panelinde, girisimcilik konusulurken, yatirimcilar girisimcilere tecrübelerini aktardi.

Panelin ardindan, Genç Girisimci Destek Programini basariyla tamamlayan 11 girisimci, projelerini yatirimcilara anlatti.

Her bir girisimci için yapilan soru cevap seanslarinin tamamlanmasi ile etkinlik tamamlandi.

Genç Girisimci Destek Programi kapsaminda destek alan11 girisimci projeleri su sekilde;

Captain Edgar/Giza dijital video oyunu, MIOTE endüstriyel cihazlarin arizalanmasini engelleyen bakim asistani, Çiftlik Kanatli Hayvanlarinda RT-PCR temelli Hizli Tani ve Teshis Kiti, V-Risetech/Yapay Zeka Destekli Sanal Magaza ve Sanal Çalisan Uygulamasi, Kablosuz Üretim ve Makine Takip Sistemi, Guiderverse görme engelli bireylere özel olarak tasarlanmis yapay zeka destekli akilli gözlük, Yerli Teknoloji Yeni Nesil Endüstriyel Istifleme Robotu Üretimi, ÇukoDrive- Sanal Ortamda Araç Kullanma Becerilerinin Artirilmasi Projesi, Cyber Tamer dijital video oyunu, Akilli Sera Sistemi.

Proje sürecinde, tüm girisimler nihai ürünlerini ürettiler. Bir girisim 60 milyon TL firma degerlemesi ile yatirim alirken, iki girisimci Las Vegas CES Fuari ve Qatar web Summit fuarlarina seçildi, bir girisimci ise ilk ürün satisini gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA