Çiftçi Ve Girisimci Kadinlar Bilgilendirildi

ticaret platformu hakkinda bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

Çiftçi Ve Girisimci Kadinlar Bilgilendirildi
Düzce Il Tarim ve Orman Müdürlügü ve Kadin Emegi Merkezinin birlikte organize ettigi Türkiye Is Bankasi tarafindan çiftçi ve girisimci kadinlara yönelik Düzce Kadin Emegi Merkezinde finansal okuryazarlik, tarimsal finansman kaynaklari ve e-ticaret platformu hakkinda bilgilendirme toplantisi yapildi. Tarim ve kadin temali toplantida kadin kooperatiflerinin tarimsal finansman, tarimsal teknoloji ve ziraat bilgilerini aktarildi.

Etkinlikte; Türkiye Is Bankasi Tarim Bankaciligi Pazarlama Bölümü’nden Birim Müdürü Çigdem Çakmak Yurdagel, Dilber Kavanoz Altinörs ve Ahmet Nazmi Durgut tarafindan yapilan sunumda bankanin üreticilere yönelik ücretsiz bir tarim teknoloji platformu olan ImeceMobil, üreticilerin finansal anlamda farkindaliklarini yükseltmek üzere gelir-gider dengelerini nasil saglayacaklari konularinda egitim niteliginde bilgiler aktarildi.

Düzce Il Tarim ve Orman Müdürü Esra Uzun 39 kadin girisimcinin yer aldigi Türkiye’deki ilk Kadin Emegi Merkezinde yapilan bilgilendirme toplantisinda, tarimsal girisimciligin güçlenmesi için girisimci kadinlarin desteklenmesi adina bu toplantinin faydali oldugunu söyledi.

Uzun ayrica Tarim ve Orman Bakanliginin sundugu Kirsal Kalkinma desteklerinden kadinlarin projelere basvurarak sunulan imkanlardan yararlanmasi gerektigini, Kadin Emegi Merkezinde üretilen El Emegi ürünleri yapacaklari projelerle arttirabileceklerini belirtti.

Tanitimlar ve konusmalar sonrasinda etkinlik sona erdi.
Kaynak: İHA