Baskan Seçer Açiklamasi 'Desteklerimiz Sürecek, Her Türlü Makul Talebe Açigiz'

İçel Büyüksehir Belediyesinin ‘Kente Sözümüz Var’ sloganiyla düzenledigi ‘Kent Katilimi Bulusmalari’nin 6. serisinin 6. toplantisi İçel’de faaliyet gösteren İçel’e Deger Katanlar Kurulu (MEDEKA) bilesenleri ve sanat kuruluslari temsilcileri ile gerçeklestirildi. Programda konusan Baskan Seçer, "Sanat camiasina manevi destegin yani sira maddi destegin de çok önemli. Kamunun; sanata, sanatçiya, özel sektör yapilarinin sosyal sorumluluk projelerine destegi olmazsa bu islerde yol alamiyorsunuz. O nedenle biz her türlü makul talebe açigiz" dedi.

Baskan Seçer Açiklamasi 'Desteklerimiz Sürecek, Her Türlü Makul Talebe Açigiz'
Kongre ve Sergi Sarayinda gerçeklestirilen bulusmada İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer’e; Genel Sekreter Olcay Tok ile Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Koordinatörü Bengi Ispir Özdülger eslik etti.

Bulusmadaki konusmasinda sanata ve sanatçiya saygi duyan bir insan oldugunun altini çizen Baskan Seçer, belediye olarak da bu anlayista olduklarini kaydetti.

Kentin kültür-sanat alanindaki gelisimine katki sunacak her türlü talep ve fikre açik olduklarini belirten Seçer, bu tür is birligi ve desteklerin devam edecegini söyleyerek, “Yönetimde kaldigimiz süre içerisinde bunlari sürdürmek istiyoruz. Bunun bilinmesini istiyorum” diye konustu.

“Türkiye’de sosyal konut konusunda örnek bir belediye olacagiz”

Gelecek dönemde İçel’de Sosyal Konut Projesi’ni hayata geçireceklerinden söz eden Seçer, “Sosyal konut yapacagiz ama satmayip kiraya verecegiz. Çok önemsedigimiz bir konu. Mutlaka basaracagimizi da düsünüyorum. İçel’e sosyal konutlari kazandiracagiz. Türkiye’de sosyal konut konusunda örnek bir belediye olmak için de gerekli çalismalari baslattik. Güzel seyler yapacagiz” sözlerine yer verdi.

“Dünyada üniversiteye giren ilk tramvay olacak”

Metro projesi hakkinda da katilimcilari bilgilendiren Seçer, projenin süratle devam ettigini belirterek, “Projeyi 3 etaba çikardik ve 15 kilometrelik güzergahta çalisma yaptik. Yeni iki hat koyduk. Bir hafif rayli hemzemin, bir tanesi de tramvay. İçelli Ahmet Bulvari’ndan 34. Cadde, hastane, üniversiteye de giriyor. Dünyada bir ilktir bu proje, üniversiteye giren ilk tramvay olacak. Rayli sistemlerin İçel’de vazgeçilmez toplu tasima araci olmasi ve bunun yatirimlarinin devam etmesi lazim” ifadelerini kullandi.

“Çocuk Meclisi demokrasiye yönelik yapilabilecek en degerli çalismalardan biri”

Sadece merkezde degil ilçelerde ve kirsal bölgelerde de sanatsal etkinlikler yürüttüklerini kaydeden Seçer, özellikle kirsal kesimlerdeki çocuklarin sanatla iç içe büyümeleri için büyük çaba harcadiklarini söyleyerek, “Muazzam köy senlikleri yapiyoruz, çok da karsiligi var. Her bölgeye tiyatro da gidiyor” diyerek bu tür etkinliklerin devam edecegini belirtti.

Büyüksehir Belediyesi tarafindan Cumhuriyet’in 100. yilinda bir ilke imza atilarak çocuklarin kent yönetiminde söz sahibi olabilmesi ve kentle ilgili sorunlarin çözümünde aktif rol almasi için hayata geçirilen çocuk meclisi hakkinda da konusan Seçer, “Çocuk meclisi çok yeni ve çocuklar iyi de çalisiyor. Çok güzel bir proje. İçel için örnek. Bir belediyenin demokrasiye yönelik yapabilecegi en degerli çalismalardan birisi diye düsünüyorum. Demokrasi bilincinin o yaslarda olmasi oldukça önemli” dedi.

“Tas Bina’yi Kent Müzesi yapacagiz”

Tas Bina’yi bir kent müzesi haline getireceklerini söyleyen Seçer, “Tas Bina’nin 9 Subat’ta yenileme ihalesi var. Orada kültür ve sanat camiasinin ilgi alani olan birimlerimiz olacak. Tas Bina’nin önündeki eski ’Ak Kahve’ tekrar yasatilacak ve yine halkin hizmetine, sanatçilarin oturup kahve içtigi bir mekân haline gelecek. Bu konuda önerilerinize de açigiz” diye konustu.

Karamancilar Konagi’nda yürütülen çalismalarin da devam ettigini aktaran Seçer, “Orayi gastronomi müzesi olarak tasarimladik. Güçlendirme bitti, simdi iç tefrisati var. Onlari da yapip 1 yil içerisinde hizmete açacagiz. Ulusal Kurtulus Mücadelesinin örgütlenme sürecinin orada baslamasindan dolayi bir de Atatürk kösesi yapacagiz” diye konustu.

“Verdiginiz destek, fikir ve öneri bizim için çok kiymetli”

Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Koordinatörü Bengi Ispir Özdülger ise, MEDEKA ve sanat kuruluslari ile bir arada olmanin mutlulugunu yasadigini belirtti.

Kentte faaliyet gösteren sanat kuruluslarinin MEDEKA’nin bir bileseni oldugunu söyleyen Özdülger, “Düzenli araliklarla yapmis oldugumuz toplantilarla bir arada olmanin gücünü her seferinde yasiyoruz. Verdiginiz destek, fikir ve öneri bizim için çok kiymetli. Yapmis oldugumuz çalismalar sizlerle beraber bizim bir basarimiz, kentimizin degerine deger katmak noktasinda da önemli anlam ifade etmektedir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA