Yesilyurt'ta Ögrencilere Yönelik Tarimsal Egitimlere Hiz Verildi

Yesilyurt Belediyesi Tarimsal Hizmetler Müdürlügü ekipleri, ‘Minikler Okula, Ata Tohumlari Seraya’ Projesi kapsaminda ilçedeki okullarda ögrencilere yönelik tarimsal egitimlerine hiz verdi.

Yesilyurt'ta Ögrencilere Yönelik Tarimsal Egitimlere Hiz Verildi
Yesilyurt ilçesinin tarimsal anlamdaki güçlü potansiyelini ön plana çikarmak amaciyla bes yil içerisinde fiziksel yatirimlarla birlikte toplumda farkindalik olusturacak çok sayida projeyi hayata geçiren Yesilyurt Belediyesi, okullarda düzenledigi egitim programlariyla bilgili ve bilinçli bir nesil yetistirme noktasinda önemli adimlar atiyor.

Yesilyurt Belediyesi Tarimsal Hizmetler Müdürlügü ile Il ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü isbirligiyle baslatilan ‘Minikler Okula, Ata Tohumlari Seraya’ Projesiyle birlikte ögrencilere iyi tarim uygulamalari basta olmak üzere ata tohumlarinin sulamasi, bakimi ve hasadina yönelik teorik ve pratik egitimler veriliyor.

Tarimda farkindalik olusturmak ve ögrencileri tarimla tanistirmak amaciyla baslatilan proje kapsaminda Sehit Ahmet Kurak Anaokulunu ziyaret eden Yesilyurt Belediyesi Tarimsal Hizmetler Müdürlügü Ekipleri tarafindan ata tohumlari ile diger tarimsal hizmetler hakkinda bilgilendirmede bulunuldu. Egitim çalismasina büyük ilgi gösteren miniklerde verilen bilgilerle bir yandan eglenirken bir yandan da fidan dikimi ve tohumlama ile ilgili bilgi sahibi oldu.

Tarimin hayatin bir parçasi oldugunu söyleyen Yesilyurt Belediyesi Tarimsal Hizmetler Müdürü Ömer Kamis, çocuklara erken yaslarda tarim sevgisi asilamayi hedeflediklerini belirtti.

‘Minikler Okula, Ata Tohumlari Seraya’ projesindeki temel amaçlarinin çocuklara tarim ile ilgili genel bilgileri aktarmak oldugunu ifade eden Yesilyurt Belediyesi Tarimsal Hizmetler Müdürü Ömer Kamis, egitimlerin belirli araliklarla farkli okullarda devam edecegini dile getirirken, “Sehit Ahmet Kurak Anaokulumuzda çocuklarimiza tarim ve ata tohumlariyla ilgili güzel bir sunum yaptik. Çocuklarimiz uygulamalari egitimlerde ata tohumlarina dokunuyorlar, bilgi sahibi oluyorlar ve sonunda ise dikimlerini yaparak farkli bir deneyim yasiyorlar. Çocuklarimiz okulun arka kismindaki seraya dikimini yaptiklari tohumlarinin meyve verme asamasina kadarki tüm süreçlerini takip edecekler. Egitim çalismalarimiz araliksiz devam edecektir. Bu projelere desteklerini eksik etmeyen Il ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügümüz ile okul idarecilerimize çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Sehit Ahmet Kurak Anaokulu Müdürü Tuncay Timur ise tarimsal hizmetlere ayri bir önem veren Yesilyurt Belediyesine ve ekiplerine düzenledikleri egitim çalismasindan dolayi tesekkürlerini sundu.
Kaynak: İHA