Yesil Sol Parti Eskisehir Milletvekili Adayina Terör Örgütü Üyesi Olmaktan 6 Yil 3 Ay Hapis Cezasi Verildi

Yesil Sol Parti Eskisehir 3’üncü sira milletvekili adayi olan ve terör örgütüne üye oldugu gerekçesiyle gözaltina alinan Muslum Koyun, 6 yil 3 ay hapis cezasina çarptirildi.

Yesil Sol Parti Eskisehir Milletvekili Adayina Terör Örgütü Üyesi Olmaktan 6 Yil 3 Ay Hapis Cezasi Verildi
3 Mayis 2023’te Eskisehir Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Eskisehir merkezli 8 ilde es zamanli gerçeklestirilen operasyonda MLKP terör örgütü üyesi oldugu tespit edilen 6’si kadin 10 süpheli gözaltina alindi. Eskisehir, Istanbul, Ankara, Izmir, Isparta, Hatay, Kayseri ile Çanakkale’de düzenlenen es zamanli operasyonlarda yakalanan 10 süpheli, emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Savcilik ifadelerinin ardindan sulh ceza hâkimligine sevk edilen süphelilerden Yesil Sol Parti Eskisehir 3’üncü sira milletvekili adayi Muslum Koyun tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eskisehir 2. Agir Ceza Mahkemesinde görülen davanin karar celsesine, tutuklu sanik Muslum Koyun ve avukati katildi.

Karar öncesi son sözü sorulan Muslum Koyun, “Yaptigim faaliyetler dernek bünyesindedir. MLKP ile bir baglantim yoktur. Bu kentte ögrenciyim, bu kenti taniyorum. Bu kentte devrimcilik yapiyorum. Yaptigim bütün faaliyetler yasalara uygundur. Hiçbir suçlamayi kabul etmiyorum, beraatimi istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, savunmalarin ardindan tutuklu sanik Müslüm Koyun’a ‘Silahli terör örgütüne üye olmak’ suçundan 6 yil 3 ay, örgüt propagandasi yapmak suçundan ise 10 ay hapis cezasi verdi.
Kaynak: İHA