Yaslilar Tedavi Gördükleri Hastanenin Bahçesine Fidan Dikti

İçel Sehir Hastanesinde tedavisi süren 80 yas üstü hastalar, harnup ve turunçtan olusan fidanlari hastane bahçesinde toprakla bulusturdu.

Yaslilar Tedavi Gördükleri Hastanenin Bahçesine Fidan Dikti
İçel Sehir Hastanesinin Saglikli Yas Alma Merkezi tarafindan hastalarin sosyal aktivitelere katilmasi, bazi aliskanliklar kazanmasi ve sosyal iliskilerini gelistirmeleri amaciyla ’çinarlarimizdan gelecege bir fidan’ sloganiyla etkinlik düzenlendi.

Hastane bahçesinde bir araya gelen yaslilar, görevlilerin de yardimiyla getirilen fidanlari kazilan çukurlara dikerek suladi. Renkli görüntülerin olustugu etkinlikte yaslilar, yanlarinda getirdikleri yiyecekleri de birbirlerine ikram etti.

Saglikli Yas Alma Merkezinde görevli Iç Hastaliklari ve Geriatri Uzmani Ercüment Öztürk, merkezde 80 yas üstü hastalara hizmet verdiklerini söyledi.

Özellikle belli yastan sonra yaslanmayla beraber çikan bazi saglik problemleri ve saglik durumlariyla özel ilgilenmek gerektigini ifade eden Öztürk, "Bizim bransimiz da bu alanla ilgileniyor. Hastalarimizin sadece sagliklariyla degil, onlarin sosyal iliskileriyle de sosyal aktiviteleriyle, aliskanliklar kazanmasi yönüyle de ilgileniyoruz" dedi.

Etkinligi 18-24 Mart Yaslilara Saygi Haftasi kapsaminda düzenlediklerini dile getiren Öztürk, söyle devam etti:

"Hastalarimizin yasam merkezleriyle olan, hastaneyle olan, bizlerle olan baglarini, aidiyetlerini kuvvetlendirmek için bir agaç dikme etkinligi düzenledik. Böylece her hastamizin bir agaca sahip olmasini istedik. Isimlerini künye olarak bu agaçlara verecegiz. Böylece hastaneyle, doktorlariyla, hekimleriyle ve kendileriyle ilgilenen saglik çalisanlariyla baglarini daha da güçlendirecek, kendilerini daha da yakin hissedecekler."

"Yaslilar için fiziksel bir aktivite oldu"

Bashekim Yardimcisi Ibrahim Yimsek de etkinlikle insanlara dokunduklarini söyledi.

Etkinlikle onlari daha sosyal varlik yapmayi amaçladiklarina isaret eden Yimsek, "Hastalarimiza degisik etkinlikler düzenleyerek onlarin sosyal bir varlik oldugunu tekrar hatirlatmak, onlari ruh bütünlügü haline sokmak için de bir çabamiz var. An itibariyle hastalarimizda bu enerjiyi görmeye basladik. Ilk buraya geldiklerinde biraz bezginlerdi ama bugün agaçlar dikilirken onlarin ne kadar enerjik olduklarini, ne kadar yasama sarildiklarini görmek bizi mutlu etti" diye konustu.



"Burayi onlar için hobi bahçesi haline getirmeyi hedefliyoruz"

Gerentolog Ali Tanik, etkinlikle hem temiz hava aldiklarini, hem de baglarini güçlendirdiklerini dile getirerek, "Merkeze gelen büyüklerimizle aile olmayi basardik. Bizler için degerliler. Burayi ileride hobi bahçesi haline getirmeyi, onlarin istedikleri zaman vakit geçirecekleri alan olusturmayi hedefledik" seklinde konustu.

Gerentolog Meltem Sungur da, ’Çinarlarimizdan Gelecege Fidan’ etkinligiyle hem dogaya hem de gelecek nesillere bir fayda olmayi amaçladiklarini ifade etti.

Etkinligin ayni zamanda yaslilar için fiziksel bir aktivite de oldugunu vurgulayan Sungur, "Onlar sosyalleserek gelecege güzel bir miras birakmis oldular. Bunun mutlulugunu yasadilar, onlarin mutlulugun görmek bizleri de mutlu ediyor" dedi.



"Insallah güzel bir agaç olur, herkes meyvelerinden yer, dua eder"

Etkinlige katilan hastalardan 81 yasindaki Ayben Özek, etkinlikten duydugu memnuniyeti dile getirdi. Aile doktorunun tavsiyesi üzerine merkeze basvurdugunu aktaran Özek, "Doktorum bana 80 yas üzerini muayene ettiklerini, çok güzel baktiklarini söyledi bana. Ben de buraya geldim. Hepsini çok sevdim, hepsini çok begendim ve beni muayene ettiler. Simdi yine muayeneye geldim, ’hem de agaç dikelim’ denildi. Onlara yardima geldim. Bir agaç diktim. Insallah güzel bir agaç olur, herkes meyvelerinden yer, dua eder" ifadelerini kullandi.

Elif Bozkurt da merkez ile 3 ay önce tanistigini belirterek, "Biz onlardan çok memnun kaldik. Onlar bize bugün agaç dikmeyi layik gördüler. Biz de onlara katildik. Hocalarimizla beraber kendi adimiza bu agaçlari diktigimiz için çok sevindik. Insallah güzel yasamlarimiz olur, uzun ömürler olur, sagligimiz yerinde olur" seklinde konustu.

Kaynak: İHA