Yasli Bakimi Ögrencileri Için Huzurevi Sakinleriyle Bulustular
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Denizli Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, ögrencilerini sadece akademik degil, ayni zamanda pratik alanda da donatarak saglik sektöründe nitelikli profesyoneller olarak yetistirmeye devam ediyor.
PAÜ Denizli Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (DSMYO) Saglik Bakim Hizmetleri Bölümü Yasli Bakimi Programi ögretim üyeleri; Bölüm Baskani Dr. Ögr. Üyesi Selma Vurusaner, Program Baskani Ögr. Gör. Büsra Degirmenciler, Ögr. Gör. Bengisu Belirdi Özkurt ve Ögr. Gör. Seref Duhan Altug önemli ziyaretler gerçeklestirdi.
Denizli Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, ögrencilerini sadece akademik degil, ayni zamanda pratik alanda da donatarak saglik sektöründe nitelikli profesyoneller olarak yetistirmeye devam ediyor. Bu çerçevede gerçeklestirilen ziyaretler, ögrencilerin yasli bakimi alanindaki bilgi ve deneyimlerini artirarak onlari daha donanimli bir sekilde is hayatina hazirlamak adina önemli bir adim özelligi tasiyor.
Ögrencilerinin egitim ve staj süreçlerini güçlendirmek amaciyla düzenlenen ziyaretler kapsaminda DSHMYO ögretim üyeleri; Denizli’deki Özel Denizli Ilkbahar Yasli Bakim Evi’ni ve kurucusu Serkan Aktas’i, Özel Umut Dünyam Yasli Bakim Evi’ni ve kurucusu Avni Sirin ile Sorumlu Müdür Merve Öz’ü ziyaret etti. Ayrica, Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi’na bagli Denizli Huzurevi Yasli Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ve müdürü Sema Aydin’i da ziyaret ettiler.
Ögrencilerin saha deneyimi kazanmalarini saglamak, ögrencilerin teorik bilgilerini pratikte uygulamaya dönüstürmelerine yardimci olmak ve sektördeki güncel uygulamalari gözlemlemelerini desteklemek amaci ile düzenlenen ziyaretlerde, ögretim üyeleri bu etkinliklerle ögrencilerin mesleki gelisimine katki saglamayi hedefledi.
Ziyaret sirasinda, staj yapacak ögrenciler için ve mezun olacak ögrenciler için önemli bilgi ve deneyim paylasimi gerçeklestirildi.
Ögretim üyeleri, ögrencilerin alanlariyla ilgili pratik deneyim kazanmalarini saglamak amaciyla mevcut uygulamalari yakindan incelediler ve yerinde degerlendirmelerde bulundular. Ziyaretin ardindan yapilan degerlendirmelerde, ögrencilerin mesleki becerilerini gelistirmek ve yasli bireylere daha iyi hizmet verebilmelerini saglamak adina önemli adimlarin atildigi vurgulandi.