Yanlis Igne Sonucu Bedensel Engelli Dünyaya Geldi Açiklamasi Sofra Bezi Üzerinde Tezgah Açarak Geçimini Sagliyor

Ordu’da yasayan ve yanlis igne nedeniyle dünyaya bedensel engelli olarak gelen Murat Topkara, 4 ayakli yürüteciyle her gün bir kilometreden fazla yol gelerek, açtigi seyyar tezgahta tespih ve esans koku satarak geçimini sagliyor. Hayatla barisik oldugunu söyleyen Topkara, isini çok sevdigini belirtiyor.

Yanlis Igne Sonucu Bedensel Engelli Dünyaya Geldi Açiklamasi Sofra Bezi Üzerinde Tezgah Açarak Geçimini Sagliyor
Dedesi, Trabzon’un Tonya ilçesinden Ordu’nun Ulubey ilçesine yerlesen Murat Topkara (39), doktorun yanlis ignesi sonucu bedensel engelli olarak dünyaya geldi, yillarca kol kuvvetiyle 4 ayakli yürüteçle bir yerden bir yere gitmeye çalisti. Yakin bir zamanda yardimseverlerin destekleriyle alinan tekerlekli yürüteç araciyla yürüyebilen ve tek odali bir evde yalniz yasayan Topkara, neredeyse her gün Altinordu ilçesi Ismetpasa Caddesi üzerinde yol kenarinda açtigi sofra bezinin üzerinde tespih ve esans kokulari satarak geçimini saglamaya çalisiyor.

4 tekerlekli arabasiyla evden yaklasik 1 saatte gelen ve geldiginde yaklasik 1 saat de tezgahi açmakla mesgul olan Topkara, sonrasinda ise burada kumas üzerine oturarak, müsterilini bekliyor. Topkara, hayirseverlerin yardimi ile malzemeler aldigini ve isini çok sevdigini belirtiyor.

“Tek basima mutlu bir sekilde yasiyorum”

Murat Topkara, “Ben bedensel engelliyim, geçimimi bu tezgah ile sagliyorum. Müslümanlarin hayirlari ile bu tezgahi açtim, yasamayi seviyorum. Öncesinde yurtlarda kaldim, kardeslerimden ayri yasiyorum. Tek basima mutlu bir sekilde yasiyorum. Allah razi olsun bir hocamiz var, malzemeleri ondan aliyorum” diye konustu.



“Bu tezgahi açmazsam uyuyamiyorum”

Düzenli olarak tezgahini açtigini ve isini sevdigini kaydeden Topkara, “Allah razi olsun zabita kardeslerimiz de bana yardimci oluyorlar. Önemli bir durum olmazsa her gün açmaya çalisiyorum. Sadece burada degil Ünye ve Fatsa ilçelerinde de tezgah açiyorum. Izmir ve Sivas iline dahi gittim” ifadelerine yer verdi.

“Mahkeme-i Kübra’da kimsenin hakki kaybolmayacak”

Yanlis igne nedeniyle dünyaya engelli olarak gözlerini açtigini ancak hayati sevdigini söyleyen Murat Topkara, “Isim veremem fakat Mahkeme-i Kübra’da kimsenin hakki kaybolmayacak, buna eminim. Ben yine de hayati seviyorum. Asil engelliler topluma zarar veren kisiler, bedensel engelliler degil” seklinde konustu.

Kaynak: İHA