Ulusal Staj Programi Hakkinda Merak Edilenler Paylasildi

Düzce Üniversitesi Kariyer Gelistirme ve Mezun Izleme Uygulama Arastirma Merkezi tarafindan düzenlenen “Ulusal Staj Programi Hakkinda Merak Edilenler” baslikli konferans gerçeklestirildi.

Ulusal Staj Programi Hakkinda Merak Edilenler Paylasildi
Gençlerin firsat esitligi çerçevesinde ve liyakat esaslarina uygun olarak kamu kurumlari ve özel sektör kuruluslarinca sunulan staj imkanlarindan faydalanmasini saglamak adina Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi tarafindan Ulusal Staj Programi (USP) baslatilmisti. Program araciligiyla gençlerin istihdam edilebilirliklerinin artirilmasi, kariyer imkanlarina erisimde firsat esitliginin desteklenmesi, staj imkaninin zorunlu staj gerektiren teknik bölümlerle sinirli kalmayip tüm bölümlere yayginlastirilmasi hedefleniyor.

Düzce Üniversitesi Kariyer Gelistirme ve Mezun Izleme Uygulama Arastirma Merkezi Müdürü Dr. Ögretim Üyesi Senem Çolak Yazici, hem yüz yüze hem de online olarak Mehmet Akif Ersoy Egitim ve Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen programda yaptigi sunumda, ögrencilere Ulusal Staj Programi hakkinda bilgiler verdi. Bu programdan kimlerin faydalanabildigini ve sartlarin neler oldugunu dillendiren Yazici, ögrencilerin katilmis oldugu faaliyetleri belgelendirerek Kariyer Kapisi üzerinden sisteme yükledigini belirtti.

Bu belgeler üzerinden puanlama yapilarak ögrencilerin firmalardan staj imkani elde ettigini ifade eden Yazici, son basvuru tarihinin 10 Mart oldugunu da vurgulayarak sözlerini sonlandirdi.
Kaynak: İHA