Tuzla'da Özel Ögrencilerin Karne Mutlulugu

Tuzla Belediyesi’nin dezavantajli vatandaslar için hayata geçirdigi Engelsiz Yasam Merkezi, bu dönemki mezunlarini verdi. Merkezde egitim gören 55 ögrenci, karnelerini Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici’nin ellerinden aldi.

Tuzla'da Özel Ögrencilerin Karne Mutlulugu


Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarsisi tarafindan yil boyunca takipleri yapilan dezavantajli vatandaslarin egitim gördügü Engelsiz Yasam Merkezi’nde karne senligi düzenlendi.

‘Okula uyum saglama, arkadas iliskisi, aile ile iliskisi, ögretmen ile iliskisi, kendine güven, sorumluluk alma, paylasma, yardimlasma, is birligi, basladigi isi bitirme’ gibi degerlendirmelerden geçen ögrencilere, karneleri verilirken renkli görüntüler ortaya çikti. Senlige Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici ve esi Gönül Elleri Çarsisi Kurucu Gönüllüsü Dr. Fatma Yazici ile ögrencilerin aileleri katildi.



“Onlar hayata katilirken biz de insani degerlerimizi hatirliyoruz”

Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, “15 yil oldu, bu 15 yil boyunca bize insan olmayi hatirlattilar, insani duygularimizi yeserttiler. Gelismis bir ülkede, engelli bir bireyin topluma, sosyal hayata katilabilme durumu gelismis düzeyini gösteren önemli bir kriterdir. Tuzlamizda 365 gün esasli, hiçbir gün yalniz birakmayarak tüm özel çocuklarimizla ilgileniyoruz. Bugün de onlarin yaptigi etkinlikleri; diger çocuklar nasil karne aliyorsa, özel çocuklarimiza da karne alma sevinci yasatmak istedik. Müzikte, sanatta, sporda yapabilecekleri ne varsa her seyi yaptirarak çocuklarimizin hayata katilmalarini amaçliyoruz. Onlar hayata katilirken biz de insani degerlerimizi hatirliyoruz. Iyi ki varlar, biz de onlarla beraber umut doluyoruz” seklinde konustu.

Gönül Elleri Çarsisi Kurucu Gönüllüsü Dr. Fatma Yazici da “Çocuklarimizin gelisimine sahit olmak gerçekten çok güzel. Biz onlarla 15 yildir beraberiz ve nereden nereye geldiklerini görmek bizi çok mutlu ediyor. Bu sebepten Özel Çocuklar Komisyonu ile ilgilenen gönüllülerimize, Gönül Elleri Çarsimiza çok tesekkür ediyorum” dedi.



“Burada çocuklarimizin ruhu, bedenleri dinleniyor”

35 yasindaki oglu Bugra Elvan’i Engelsiz Yasam Merkezi’ne getiren Sülbiye Elvan, “Bu okuldan anlatamayacagim kadar çok memnunuz. Harika bir proje, böyle bir proje hiçbir yerde bulunmuyor. Burada gördüklerim Allah katinda da çocuklarimiz katinda da çok degerli. Burada çocuklarimizin ruhu, bedenleri dinleniyor. Veliler de çok memnun” dedi.

24 yasindaki down sendromlu Buse Önal da karnesini aldigi için çok mutlu oldugunu söyledi.



Ögrencilerin sosyallesmesinin ve hayata katilmasinin amaçlandigi merkezde, haftanin 5 günü 8 farkli bransta her yastan dezavantajli bireye egitim veriliyor.
Kaynak: İHA