Termal Turizm Yatirimlarina Öncelik Verilecek

Cumhur ittifaki Aziziye Belediye Baskan Adayi Eyüp Tavlasoglu, seçim çalismalarini tüm hiziyla devam ettiriyor.

Termal Turizm Yatirimlarina Öncelik Verilecek
Aday olarak açiklanmasinin hemen ardindan ilk olarak Mahalle statüsündeki köylere ve Ilica Mahallesi’ne çikarma yapan Tavlasoglu, gittigi her yerde özellikle Cumhur ittifaki vurgusu yapiyor.

Tavlasoglu, Cumhur ittifakinin proje degil dava odakli olduguna dikkat çekiyor. Erzurum’un ilk yerlesim yeri olan Ilica’da esnaf ve vatandaslarla bulusan Tavlasoglu, göreve gelmeleri halinde termal turizm alaninda özel sektör ve devlet yatirimlarina destek vereceklerinin sözünü verdi.

Kendisinin Jeoloji Mühendisi oldugunu hatirlatan Baskan Adayi Tavlasoglu, Türkiye’deki termal sular içerisinde mineral bakimindan oldukça zengin olan Ilica termal sularinin büyük yatirimlari hak ettigini dile getirdi.

Ilica termal sularinin büyük ölçekli yatirimlardan hak ettigini alabilmesi için çalisacaklarini kaydeden Tavlasoglu, “Türkiye’nin en kaliteli termal sulari büyük yatirimlari sonuna kadar hak ediyor. Nasip olur göreve gelirsek bu yatirimlarin desteklenmesi konusunda çalismalarimiz olacak. Ilicamiz Insallah Türkiye’nin en modern tesislerine sahip olacak. Bundan kimsenin süphesi olmasin!” dedi.



Ilica’da büyük dönüsüm

Cumhur ittifaki Aziziye Belediye Baskan Adayi Eyüp Tavlasoglu, Ilica termal sularinin yatirimlarinin yani sira yine Ilica Seker Fabrikasinin hemen karsisinda bulunan 2. OSB’nin alt yapi çalismalarinin devam ettigi hatirlatmasinda bulundu.

Önümüzdeki yil içerisinde 5 bine yakin issizin istihdami ile baslangiç yapacak 2. OSB’nin Erzurum’un issizlik ihtiyacina bile cevap verecek nitelikte olacaginin altini çizen Tavlasoglu, “2. Organize Sanayi Bölgesi daha simdiden yatirimcinin ilgi odagi olmus durumda. Bir an önce yerlesmek için çaba gösteren firmalarimiz binlerle ifade edilecek istihdam sözünü veriyorlar. Insallah Ilica’nin bu vesile ile büyük degisim ve dönüsümünü de görmüs olacagiz.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA