Tarihten Habersiz Nikah Kiydilar, Günü Ögrencince Soke Oldular

Dünyanin dört bir yaninda 4 yilda bir kez gelmesinden dolayi özel bir tarih olan 29 Subat’ta hayatini birlestirmek isteyen çiftler, evlendirme dairelerine kostu. Elazig’da ise tarihten habersiz nikah salonuna gelen gelin "Tarihi planlamamistik" derken, damadin ise "Tarihin denk gelmesi çok iyi oldu demesi gülümsetti.

Tarihten Habersiz Nikah Kiydilar, Günü Ögrencince Soke Oldular
Tüm yurtta oldugu gibi Elazig’da da 4 yilda bir kez gelmesinden dolayi özel bir tarih olan 29 Subat’ta hayatini birlestirmek isteyen çiftler, evlendirme dairelerinin yolunu tuttu. Elazig Belediyesi Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde bulunan Evlendirme Dairesine bu özel günde nikah kiymak üzere 4 çift geldi. Geçen 29 Subatlara oranla sayinin düstügü gözlemlenirken, nikah salonuna gelen çiftlerden gelin Leyla Ertem ile damat Onur Tanriverdi bu özel günde dünyaevine girdi. Resmi nikah sonrasi açiklamalarda bulunan gelin ve damadin tarihten haberleri olmamasi salonda bulunanlari gülümsetti.

"Açikçasi bunu planlamamistik"

Gelin Leyla Ertem, "Mutluluga ilk adimlarimizi atiyoruz. Allah nasip edersen bundan sonrasi dügün. Bugün ayni zamanda 29 Subat ve 4 yilda bir, o da bize denk geldi. Açikçasi bunu planlamamistik, nasip böyleymis. Hatirlanacak ve güzel bir ani olarak kaldi bizim için” dedi.



“Nikah tarihi 4 yilda bir, çok iyi denk geldi”

Damat Onur Tanriverdi ise, "Bugün önemli bir adim attik ve bundan sonrasinda ise dügün olur. Bir de nikah tarihi 4 yilda bir, çok iyi denk geldi. Bu ani ölümsüzlestirmek adina çok mutluyuz. Biz böyle bir tarihi planlamamistik ama denk gelmesi çok iyi oldu, mutlu olduk” diye konustu.

Elazig Belediyesi evlendirme memuru Özkan Demirel ise, "Bugün 29 Subat 2024. 4 yilda bir cereyan edecek, insanin yasayabilecegi bir gün. Bugün de önceki yillara nazaran fazla bir ragbetimiz olmadi, sadece 4 tane nikahimiz oldu" seklinde konustu.

Kaynak: İHA