Simavli Genç Zeybek Oynayarak Dünyayi Geziyor

Kütahya’nin Simav Ilçesine bagli Gökçeler Köyünde yasayan Ahmet Ertem, sokaklarda oynadigi zeybek oyunundan kazandigi para ile dünyayi dolasiyor.

Simavli Genç Zeybek Oynayarak Dünyayi Geziyor
Gittigi ülkelerde sokaklarda yöreye ait zeybek oyunu oynayan Ertem, kazandigi para ile 2023 yili yaz ayindan bu yana 13 ülke gezdi. Kimi zaman tanistigi insanlarin evinde, genellikle çadirda kalan Simavli Genç Ahmet Ertem su anda Asya Ülkesi Sri Lanka’da seyahatine devam ediyor. Simavli gencin sonraki duragi Maldivler olacak.

Dünya turu öncesinde 16 yasinda Antalya’ya çalismaya gidip yasi küçük oldugu için herhangi bir ise giremeyen Ertem, arkadaslari ile birlikte sokaklarda zeybek oynayarak Türkiye’de 45 sehri gezdikten sonra ardindan da Balkanlar turu gerçeklestirdi.

Ertem, kabin memuru olan köylüsünden esinlenerek Ingilizce ögrenmek adina basladigi üniversitede Kabin Memurlugu ve Sivil Havacilik programinda yarim dönem okuduktan sonra Tayland’a kredi karti ile aldigi tek yön biletin ardindan dünya turuna basladi.

Sadece sirt çantasina sigdirdigi çadiri ile birlikte yola çikan Ahmet Ertem yine sokaklarda Zeybek oynamaya, buldugu islerde günlük haftalik olarak çalismaya, buralardan kazandigi para ile yoluna devam ediyor.

Dünya turuna basladigimdan beri herkes nasil para kazaniyorsun, hangi parayla geziyorsun tarzinda birçok soru soruyor seklinde konusan Ertem, “Ben 16-17-18 yaslarinda 3 yil Türkiye turu yaptim. Otostopla gezdim çadirda yattim ve sadece yemege para harcadim. Bu parayi da sokak sanatçiligi yaparak kazandim. Zeybek oynadigim için birçok kisi tebrik etti ama tabi ki kötü bakanlarda oldu. Ama ben hiçbir zaman yaptigim bu isten utanmadim aksine gurur duydum. Türkiye turumun ardindan Dünya turuna basladim. Basta sokak sanatçiligi ve bileklik satarak geziyordum. Simdide gittigim ülkelerde çalisarak geziyorum” dedi.

Türk gençlerinin gelecek kaygisi çekmek istemedigini dile getiren Ertem, “Gençler olarak gençligimizin tadini çikarmak istiyoruz. Bir hayal kurdum, su anda bu hayali yasiyorum. 20 yasindayim. Hayalim olan dünya turuna basladim. Su ana kadar, Japonya, Güney Kore, Tayland, Malezya, Umman, Sri Lanka, Gürcistan, Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Karadag, Sirbistan, Bosna Hersek’i gezdim. Önümde Hindistan, Nepal, tekrar Japonya var” diye konustu.

Simdiye kadar çok fazla zorlukla karsilasmadigini sadece sinir geçislerinde küçük problemler yasadigini vurgulayan Ertem, “Yollarda kazandigim parayi yol, vize, yemek parasi olarak kullanmaya çalisiyorum. Kara siniri olan ülkelerden geçis yaparken ve gittigim ülkelerdeki sehir içi ulasimlarimi otostop ile yapiyorum. Her yerde otostop olmuyor bu zamanlarda da otobüs, tren ve uçak kullaniyorum.

Genel olarak gittigim ülkelerin yerel yemeklerini yiyorum bu yüzden yemek ihtiyacimi ucuza karsiliyorum. Gitmeden önce Couchsurfing den yerel insanlarla konusup yer ayarliyorum. Genel olarak hostellerde kalmayi tercih ediyorum. Asya’da 3-5$ a hostel bulunabilir. Bu geziye çikma kararim hayatimda verdigim en iyi karar diye düsünüyorum. Cesaret gerektiren bu ise bu yasimda basladigim için pismanlik duymadim” dedi.

Son olarak Ertem, sosyal medya hesaplarindan daha çok insan ulasmayi hedefledigini ve bu sayede dünya turunda biraz daha rahat olacagini vurguladi.
Kaynak: İHA