Ören Atiksu Aritma Tesisi'nin Temeli Atildi

Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapimina baslanan Ören Ileri Biyolojik Atiksu Aritma Tesisinin açilis töreni Baskan Dr. Osman Gürün’ün katilimiyla gerçeklestirildi. Temel atma töreninde konusan Baskan Gürün, suan 2 milyar 300 milyon TL’lik yatirimin devam ettigini, bunlarin tamaminin parasinin hazir oldugunu ve kasada gelecek dönem için 350-400 milyon TL dolaylarinda para biraktiklarini söyledi.

Ören Atiksu Aritma Tesisi'nin Temeli Atildi


Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan Ören Mahallesi’nde 115 milyon TL yatirimla baslatilan Ören Ileri Biyolojik Atiksu Aritma Tesisi’nin temel atma töreni yapildi. Baskan Dr. Osman Gürün’ün katilimiyla gerçeklestirilen tesis, Ören’in 2 bin 39 nüfusuna göre günlük 4 bin metreküp olarak planlandi. 20 bin nüfusun aritma ihtiyacini giderebilecek olan tesisi ileri biyolojik aritma yapabilecek. Törene katilan Milas Belediye Baskan Adayi Fevzi Topuz, Ören aritma tesisinin önemine vurgu yaparak, “Uzun üren bir çalismanin ardindan kanalizasyon yapimina baslandi ve suan yüzde 50 tamamlanma oranina sahip. Tabi sadece kanalizasyon yapmak önemli degil asil önemli olan atik suyun bertarafidir ve bu tesis bunu saglayacak. Böylesine güzel bir projenin yaz sezonunda önce bitirilip misafirlerimiz ve ören halkinin hizmete sunulmasi tek amaç. Bu projeyi hayata geçiren Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün ve MUSKI ekibine tesekkür ederim” dedi.



Temel atma töreninde konusan Milas Belediye Baskani Muhammet Tokat ise Ören’in çok büyük bir turizm potansiyeli oldugunu ve bu tesisin turizm potansiyelini ortaya çikaracagini vurguladi. Tokat, bu tesisin Ören’de mavi bayrak almak için gerekli oldugunu belirterek "Bölgemiz için çok önemli bir eksiklik gideriliyor. Ören çok büyük turizm potansiyeli olan bir bölgemiz. Buraya yapilacak hizmet sadece Ören’i degil tüm Milas’i ve Mugla’yi ilgilendiriyor. Böylesine önemli bir projeyi Ören’e kazandirdigi için basta Büyüksehir Belediye Baskanimiz Dr. Osman Gürün ve ekibine yürekten tesekkür ederim. Bu yatirim bölgenin potansiyelini yansitilmasinda önemli katki verecek. Ören’de ki amacimiz mavi bayrak almakti. Bu proje mavi bayrak almak için en önemli projelerden birisidir. Görev süresi için Baskanimiz Osman Gürün gerek bu bölgeye gerek Milas’a verdigi önemli yatirimlar var bu nedenle tesekkür ederiz” dedi.



"Milas için söz verdigimiz tüm projeleri yapmanin mutlulugunu yasiyorum"

Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün, Milas için söz verdikleri her seyi görev süresi dolmadan hayata geçirmenin mutlulugunu yasadiklarini söyleyerek "Bir projeyi hayata geçirmek bazen izin, finansman, ÇED ve yapim yeri gibi süreçler konusunda uzun sürebiliyor. Ben Milas için söz verdigimiz tüm projeleri yapmanin mutlulugunu yasiyorum. Çöp depolama alani, yollar ve su konularinda önemli yatirimlar yaptik. Ören’e kanalizasyon ve ileri Biyolojik Atiksu Aritma Tesisi yapiyoruz. Simdi de Milas Kültür Merkezi’ni hayata geçiriyoruz. Görev süremiz dolmadan temelini atacagiz. Bunlari yaparken Baskanim Muhammet Tokat ve meclis üyelerimizle birlikte ortak çalisma ile hayata geçiriyoruz. Bu tesiste aritilan su yesil alan ve meyve bahçesi sulamasina uygun su üretecegiz. Böylelikle son dönemde yasanan kurakliga önlem olarak dogaya temiz su saglamis olacak ayrica önemli de bir tasarruf elde edecegiz" dedi.



"Kasada 350-400 milyon TL para biraktik”

Gelecek dönem belediye baskanligina borç birakmadiklarini vurgulayan Gürün; "Suan 2 milyar 300 milyon TL’lik yatirim devam ediyor. Bu paranin tamami hazir ve gelecek dönem için herhangi bir borç birakmiyoruz. Ahmet Baskanima da kasada en az 350-400 milyon TL’lik bir para birakiyoruz. Suan biz su kayip kaçaginin önlenmesi ve günesten elektrik üretmek için 63,5 milyon euro hemen kredi alabiliyoruz. Ancak Cumhurbaskanligi tarafindan 2021 yilindan bu yana onay çikmadi. Biz finans olarak çok güçlü bir yapiya sahibiz. FITCH sekizinci defa AAA notu verdi belediyemize. Buna ragmen maalesef krediyi kullanip bu yatirimlari hayata geçiremiyoruz. Birçok projeyi kendi kaynaklarimizla yaptik. Geriye dönüp bakinca 13 ilçede çok önemli yatirimlar yapmisiz ve bunlar bizlere çok keyif veriyor. Çok sükür kimsenin basini öne egdirmedik” diye konustu.



Açilis törenine Baskan Dr. Osman Gürün’ün yani sira Milas Belediye Baskani Muhammed Tokat, Milas Belediye Baskan adayi Fevzi Topuz, muhtarlar, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA