Mustafa Dündar Sevgisi Caddeye Sigmadi

Osmangazi’ye dev eserler kazandiran ve yeni dönemde dev eserler kazandirmak için kollari sivayan Osmangazi Belediye Baskani ve Cumhur Ittifaki Baskan Adayi Mustafa Dündar, yeni seçim ofisinin açilisini büyük bir kalabalikla gerçeklestirdi.

Mustafa Dündar Sevgisi Caddeye Sigmadi
Görev yaptigi 3 dönemde hizmete sundugu vizyon projelerle Osmangazi ilçesinin çehresini degistiren Baskan Dündar, Cumhur Baskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan 3 dönem kurali bozularak 4 dönem için aday gösterildi. Yeni dönemde de Osmangazi ilçesine dev eserler kazandirmak için çalismalara baslayan Baskan Dündar, ilçeyi sokak sokak gezerek yeni dönemde yapacagi projelerini anlatip vatandaslar destek istiyor.

Baskan Dündar’in Hasimiscan Caddesi üzerinde yeni açtigi seçim ofisine yüzlerce kisi katilarak büyük bir sevgi gösterisindebulundu. Büyük bir kalabalik ve coskuyla yapilan seçim ofisinin açilisina Osmangazi Belediye Baskani ve Cumhur Ittifaki Baskan Adayi Mustafa Dündar, Önceki Dönem Adalet Bakan Yardimcisi, Zekeriya Birkan, AK Parti 23’üncü Dönem Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, AK Parti Osmangazi Ilçe Baskani Adnan Kurtulus, MHP Ilçe Baskani Kerim Gürsel Çelebi ve vatandaslar katildi.

Seçim ofisi açilisinda coskulu kalabalik tarafindan Baskan Dündar’in konusmasi Osmangazi seninle gurur duyuyor sloganlariyla sik sik kesildi.

“136 mahalle, 8 bin 500 cadde ve sokagimizda hizmet etmedigimiz nokta birakmadik”

Yeni dönemde Osmangazi’ye büyük eserler kazandirmak için hazir olduklarini ifade eden Osmangazi Belediye Baskani ve Cumhur Ittifaki Belediye Baskan Adayi Mustafa Dündar, “Biz 2009 yilinda göreve geldigimizde vatandaslarimizdan yetki ve güçle çalismalarimiza basladik. 136 mahalle, 8 bin 500 cadde ve sokagimizda hizmet etmedigimiz nokta birakmadik. En uç noktaya kadar giderek mahallemizdeki sorunlari tespit ederek çözümler ürettik. Biz bu çözümleri üretirken biz her seyi biliriz demedik. Vatandaslarimiz ne ister sikintilari nelerdir ve ne tür talepleri vardir bunlari derleyip toparlayarak, teknik arkadaslarimizla birlikte istek ve taleplere çözümler ürettik. Yaptigimiz çözümlerde dogru sonuçlara ulastik. Biz bir gün yapip yaptigimiz isi yarin bozmadik. Vatandaslarimizin verdigi vergileri en yetkili ve verimli bir sekilde kullanarak israf yapmadan bütçemizi çarçur etmeden hizmete dönüstürdük. Bunun sonucunda yapilan hizmetler Bursa’yi Bursa disina tasidi. Panorama 1326 Fetih Müzemiz 136 ülkeden insanlarin geldigi bir mekan oldu. Bursa’yi dünyanin bulusma noktasi haline getirdik. Osmangazi Atletizm Salonu Türkiye’nin tek en büyük kapali atletizm salonu olma özelligine sahip, uluslararasi etkinliklerin yapildigi bir mekani Bursa’ya kazandirdik. Yaptigimiz hizmetlerle Bursa’nin adi Türkiye ve dünyada konusuluyor. Osmangazi Belediyesi, olarak yeni hizmete açtigimiz Macera Bursa’yi kazandirdik. Hafta sonlari Macera Bursa’nin bulundugu alanda yogunluktan araç park etmeye yer bulamiyoruz. Biz yaptigimiz eserlerle sehrimize sahip çikiyoruz. Yaptigimiz kentsel dönüsümlerle Bursa’yi yeniliyoruz. Hamitler, Günestepe, Soganli, Demirtas ve Panayir bölgelerinde yeni dönüsümlerle depreme dayanikli konutlar insa ettik. Bugüne kadar Osmangazi’de 50 bin civarinda daireye oturma izni verdik. 2009 yilindan bugüne yapilmis 50 bin güvenli konut ürettik. Bu 4 kisilik bir aileden 200 bin kisilik nüfus eder. Bizler sehri yenilemeye devam ediyoruz” dedi.

“ Biz sehrimize Cumhurbaskanimizda bize sahip çikti”

Biz çok fazla alanda kamulastirmalar yaparak yesil alan, park ve meydanlar olusturduklarini aktaran Dündar, “Buna örnek belediyemizin önünde Osmangazi Meydani 40 dönümlük bir alan burasi eski harabe halinde bir alandi. Suanda Bursa’nin cazibe merkezi oldu. Geçtigimiz gün bu meydanda bir konser gerçeklestirdik. Bu konserde 50 bin kisiyi bir araya getirdik. Meydanda önümüzdeki hafta sonu Cuma, Cumartesi ve Pazar günü konserle devam edecek. Burasi siradan bir meydan degil birileri elestirebilir orasi gerçek bir kentsel dönüsüm, biz alaninda uzman kisilere danisarak meydani yaptik. Ihtiyaçlar çerçevesinde meydanin altina 4 kat otopark insa ettik. Otoparkin yüksekligi 4 metre 20 santim biz burayi çok amaçli düsündük. Allah göstermesin her hangi bir afet durumunda orasi bir siginak olarak kullanilacak. Bu meydan gece gündüz açik olacak, vatandaslarimiz istegi üzerine dev bütçe ayirarak bu eseri bitirdik. Sehrimizi saglam ve güvenli hale getiriyoruz. Bizler sehrimize sahip çiktik, biz sehrimize sahip çiktigimiz için Cumhurbaskanimizda bize sahip çikti. Bize bu görevi sen devam edeceksin sen sürdüreceksin dedi, 3 dönem kuralini ortadan kaldirarak bizim için 3+1 yapti. Biz hangi mahalleye gitsek vatandasimizin bizlere olan sevgisi ve sahiplenmesini görüyoruz” seklinde konustu.

“Herkes Bursa’ya kazandirdigi eserlerden övgüyle bahsediyor”

Önceki dönem Adalet Bakan Yardimcisi Zekeriya Birkan, ise “Basarida tecrübe çok önemli bir unsurdur. Osmangazi Türkiye’nin bir çok ilinden daha büyük, önemli ve üretken bir ilçedir. Baskanimiz Mustafa Dündar, göreve geldigi günden itibaren ilçenin hangi mahallesi ve sokagini ne hizmet ve sikinti var bunlari bilerek çözüm üretiyor. Bana Bursa’ya gelen her insan Panorama 1326 Fetih Müzesini gördün mü diye soruyor. Herkes Mustafa baskanimizin Bursa’ya kazandirdigi eserlerden övgüyle bahsediyor, ben bu güzel eserleri kazandirdigi için kendisine tesekkür ediyorum” diye konustu.

“Bir baskana 4 dönem için görev veriliyorsa çok basarilidir”

Ancak çok basarali bir baskana 4 dönem için görev verilecegini belirten AK Parti 23’üncü dönem Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, “Benim bizzat sahit oldugumu bir olay var meclisteyken Cumhurbaskanimiz demisti ki aslinda bir belediye baskani 2 dönemde yapmak istedigi bütün projeleri bitirebilir. Bu 2 dönem bile çok önemli bir zamandir. Cumhurbaskanimiz bir belediye baskanina 4 dönem için görev veriyorsa görev verilen belediye baskanimiz çok basarilidir ki 4 dönem için görev verilmistir. Mustafa Baskani yakindan takip ediyoruz. Medya pesinden kosan bir arkadasimiz degil, medya onun pesinde kosuyor. Mustafa Baskan çok güzel isler yapti. Osmangazi Osmangazi olali harika hizmetlerle bulustu” dedi.

MHP Ilçe Baskani Kerim Gürsel Çelebi, “Seçim ofisimizin açilisi insallah hayirlara vesile olur. 31 Mart aksami zaferimizi kutlamak için toplaniriz” seklinde konustu.

AK Parti Osmangazi Ilçe Baskani Adnan Kurtulus, “Osmangazi teskilati olarak tüm gün Belediye Baskanimiz ve Belediye Baskan Adayimiz Mustafa Dündar’la beraber sahadayiz. 4 dönemde Osmangazi’mizi çok daha ileri yarinlara tasimak adina büyük mücadeleler veriyoruz. Bu mücadelenin en büyük kahramanlari buradaki teskilat mensuplaridir. Rabbim hepinizden razi olsun, insallah ilk gün ki askla yolumuza devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA