Memleket Partisi ABB Adayi Hasar Açiklamasi '(Mansur Yavas'i) Ankara'daki Reklam Bütçesini Açiklamaya Davet Ediyorum'

Memleket Partisi Ankara Büyüksehir Belediye (ABB) Baskan Adayi Burak Hasar, Mansur Yavas’in reklam bütçesini açiklamasi gerektigine vurgu yaparak, “Kendisi mal varligini açiklama hassasiyeti gösterdi. Bu konuyla alakali kendisini tebrik ediyorum ancak ben kendisini Ankara’daki reklam bütçesini açiklamaya davet ediyorum. Çünkü ben bu reklam bütçesinin ne kadar oldugunu arastirdigimda hesap makinelerinin yetmeyecegine dair çok ciddi geri dönüsler aldim” dedi.

Memleket Partisi ABB Adayi Hasar Açiklamasi '(Mansur Yavas'i) Ankara'daki Reklam Bütçesini Açiklamaya Davet Ediyorum'
Memleket Partisi Genel Baskan Yardimcisi ve ABB Baskan Adayi Dr. Burak Hasar, baskentte bir otelde basin mensuplariyla bir araya geldi. Hasar, konusmasinda ABB Baskani Mansur Yavas’in 2014 yilinda “Israfi bitirecegiz” ve “Ankara’da yatagina aç giren çocuklar oldugu sürece israf etmeyecegim” sözlerini hatirlatti. Hasar, Ankara’nin her yerinde Yavas’in posterleri olduguna dikkati çekerek, “Kendisi mal varligini açiklama hassasiyeti gösterdi. Bu konuyla alakali kendisini tebrik ediyorum ancak ben kendisini Ankara’daki reklam bütçesini açiklamaya davet ediyorum. Çünkü ben bu reklam bütçesinin ne kadar oldugunu arastirdigimda hesap makinelerinin yetmeyecegine dair çok ciddi geri dönüsler aldim” dedi.



“Az israf, el insaf Mansur Yavas”

Hasar, kendi reklam bütçesinin Yavas’in reklam bütçesinin yüzde 1’i bile olmadigini söyleyerek, “Eger kendisi bunu cebinden harciyorsa, helal yolla kazanilan bir paranin suç olmadigini düsünenlerdenim dolayisiyla tebrik ederim. Eger kendisi destek aliyorsa, kimlerden ne için ne karsiliginda destek aliyor bunu halkimin dikkatine sunuyorum ve onlarin degerlendirmesine sunuyorum. Kendisi bir açiklama yapti dedi ki, ‘Il baskanligimiz yapiyor’ halbuki 2009 yilinda seçimi kaybedip istifa edip 2014 yilinda tekrar hatirladigi Cumhuriyet Halk Partisi’nden bahsediyor. Baskasi israf yapinca baskasi israf yapti oluyor ama siz yaptiginiz zaman kaybolan milli servet olmuyor. Depremzede yatacak yer bulamazken Ankara’da kent yoksullugu ayyuka çikmisken yapilan bu israf inanilmaz bir boyutta. Ben Ankara tarihinin böyle bir reklam kampanyasinin bundan görmedigini düsünüyorum ve bunun çok büyük bir israf oldugunu düsünüyorum. Kendisi ne diyor ‘Az Laf Çok Is’ degerli arkadaslarim ben de sayin Yavas’a ‘Az israf, el insaf Mansur Yavas’ diyorum. Kendisini reklam bütçesini açiklamaya davet ediyorum” ifadelerini kullandi.

Diger adaylar hakkinda da konusan Hasar, “Benim a takimiyla, b takimiyla isim gücüm olmaz” diyerek belediyeciligin ahlak bekçiliginden geçmedigine inandigini söyledi.

Kaynak: İHA